E-Type drabbad av miljonsmäll – tvingas ge upp drömmen: "Jag kämpade"

Artisten Martin “E-Type” Eriksson, 52, är en man med många järn i elden. Förutom artistkarriären har han de senaste åren gjort succé i restaurangbranschen. Det startade med vikingakrogen Aifur i Gamla Stan i Stockholm, en populär restaurang som han tjänat flera miljoner på. Enligt Expressen landade resultatet efter finansnetto på 1,7 miljoner kronor under fjolåret.

Men samtidigt har Martin Eriksson stött på patrull med sina senaste dröminvesteringar. Två krogar i Stockholms skärgård som han drivit under företaget Kustbespisning AB. Ifjol kom rapporter att företaget gått 1,4 miljoner kronor i förlust. Och nu har E-Type kastat in handduken och sålt krogarna.

I en intervju med Expressen medger han att det egentligen inte var något svårt beslut, även om han fortfarande tror på idén så blev det svårt. Martin Eriksson pekar på att det är tufft med sådana projekt i skärgården som är så pass väderstyrda, regnar det så finns det knappt någon som kommer.

– Idén och intentionen var det inget fel på, men det var verkligen inte roligt ekonomiskt. Jag sålde i höstas. Det är bra gubbar som har tagit över och de har en annan affärsidé och tror på det. Två år kämpade jag järnet men det funkade inte.

Men tro inte att artisten efter bakslaget i skärgården dödat hans ambitioner. Martin Eriksson har istället köpt en restaurang på Birka i Mälaren som ska startas upp med nyanställda kockar och en sprillans ny meny.

– Vi kommer ta en del maträtter från min krog i stan så att det blir mer vikingastil. Det känns lite roligare att laga mat när det är människor där, säger E-Type till tidningen.

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!