LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför kan Lotta på Liseberg stoppas – dystra beskedet bara timmar innan sändning

26 jun, 2023 
Frida Eklöf
En vecka efter premiären av Lotta på Liseberg kan Lotta Engberg stoppas helt.
Inför andra livesändningen var de nämligen tvungna att pausa repetitionen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på LisebergBrand logo
Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på Liseberg

Det var förra måndagen som allsångssuccén Lotta på Liseberg hade premiär med Lotta Engberg, 60, som programledare.

Men en vecka efter premiären riskerar Lotta på Liseberg att stoppas helt inför måndagens andra sändning av programmet.

Under dagens genrep av Lotta på Liseberg möttes publiken av det dystra beskedet att de var tvungna att avbryta repetitionen på grund av det oväder som har dragit in över Göteborg.

– Ja, det stämmer att genrepet tillfälligt är avbrutet. Vi jobbar just nu på att säkra all teknik och jobbar på en plan för att återställa allt, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 till Svensk Damtidning.

Huruvida Lotta på Liseberg kommer sändas ikväll eller inte är ännu oklart. Men Hänt har varit i kontakt med Jonathan Nordin, som är exekutiv producent på TV4, som kommenterar lägligt.

”All teknik fungerar just nu som den ska och vår ambition är att genomföra sändningen som planerat. Vanligtvis brukar vi spela in extra trailermaterial så här dags men dessa inspelningar är inställda. Allt fokus ligger på att få igång sändningen 20:00.”, skriver han i ett meddelade.

Annons

Lotta Engberg om att lägga ner – framtiden för Lotta på Liseberg

Det är ett stort år för Lotta på Liseberg då programmet nämligen fyller 20 år. Jubileet innebär även att Lotta stått på Lisebergsscenen varje måndag under sommarmånaderna i 20 års tid.

I en intervju med Expressen har Lotta berättat om känslorna kring hur hon orkat med uppdraget så pass länge som hon har gjort.

– Alltså det låter kanske dumt när jag säger att jag faktiskt inte sjunger så mycket. Men en viktig bit är att jag fått vara just allsångs- och programledare, medan det är gästerna och publiken som är de stora stjärnorna. Om de är kakelplattorna, så är jag bara fogen emellan, säger Lotta till tidningen.

Lotta gör minst sagt ett imponerande jobb med Lotta på Liseberg och självklart kommer jubileet att firas varje måndag under bästa sändningstid.

”Det är fantastiskt att vi firar 20 år med Lotta på Liseberg, tillsammans med parken som ju har 100-årsjubileum. Jubileet kommer uppmärksammas under hela säsongen. Varje program kommer innehålla ett nostalgi-inslag, en huvudgäst och ett humorinslag. Vi har gått igenom vår historia och sett vilka som varit här flest gånger”, skriver Sofia Wikstedt, pressansvarig för Liseberg i ett mejl till Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons