LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Drottningen skönhetshyllar Sofia Hellqvist: "Hon är vacker som en dag"

23 apr, 2015 
AvPontus Varg
Snart gifter sig Sofia Hellqvist och prins Carl Philip. Många ser fram emot bröllopet. En av dem är danska drottningen Margrethe. "Jag är så glad för deras skull, Sofia är vacker som en dag."
Annons

Steget in i den svenska kungafamiljen har inte varit lätt för Sofia Hellqvist, 30. Hon har fått utstå mycket spott och spä på grund av sin bakgrund som dokusåpakändis och lättklädd glamourmodell. Skriverierna har inte varit nådiga, i synnerhet i Tyskland och Frankrike förfasar man sig över Sofias kontoversiella bakgrund. Men nu får den blivande prinsessan kungligt stöd av danska drottning Margrethe.

– Nu har jag bara träffat henne ett kort ögonblick, men det lilla jag har träffat henne så verkar hon vara väldigt trevlig, säger Margrethe till Expressen.

För ett par veckor sedan fyllde Margrethe 75 år under stort pompa och ståt. Den två dagar långa festen i Köpenhamn inleddes med galamiddag på Christansborgs slott. Dagen efter tog Margrethe och kungafamiljen emot det danska folkets hyllningar från balkongen på Amalienborg. 75-årsdag i all ära, men drottningen har nu siktet inställt på Carl Philips och Sofias bröllop den 13 juni i Stockholm.

– Jag har fått en inbjudan. Det ser jag väldigt mycket fram emot, säger hon.

Foto: IBL
Foto: IBL

Margrethes mamma var prinsessan Ingrid av Sverige. Hon känner därför en särskild närhet till sitt grannland.

Annons

– Min mor är som sagt svenska och jag försöker så ofta som möjligt att prata svenska. Det är ett vackert språk, förklarar Margrethe som förövrigt är kusin med kungen.

I Sverige har hon också en av sina andra favoriter, sin gudson Carl Philip, 35. Att hans blivande hustru har en brokig bakgrund rör inte den liberala Margrethe i ryggen. Hon vill bara se sin gudson lycklig.

– Jag är glad för deras skull. Hon är vacker som en dag!

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons