Drottningen skönhetshyllar Sofia Hellqvist: "Hon är vacker som en dag"

Snart gifter sig Sofia Hellqvist och prins Carl Philip. Många ser fram emot bröllopet. En av dem är danska drottningen Margrethe. "Jag är så glad för deras skull, Sofia är vacker som en dag."

Steget in i den svenska kungafamiljen har inte varit lätt för Sofia Hellqvist, 30. Hon har fått utstå mycket spott och spä på grund av sin bakgrund som dokusåpakändis och lättklädd glamourmodell. Skriverierna har inte varit nådiga, i synnerhet i Tyskland och Frankrike förfasar man sig över Sofias kontoversiella bakgrund. Men nu får den blivande prinsessan kungligt stöd av danska drottning Margrethe.

– Nu har jag bara träffat henne ett kort ögonblick, men det lilla jag har träffat henne så verkar hon vara väldigt trevlig, säger Margrethe till Expressen.

För ett par veckor sedan fyllde Margrethe 75 år under stort pompa och ståt. Den två dagar långa festen i Köpenhamn inleddes med galamiddag på Christansborgs slott. Dagen efter tog Margrethe och kungafamiljen emot det danska folkets hyllningar från balkongen på Amalienborg. 75-årsdag i all ära, men drottningen har nu siktet inställt på Carl Philips och Sofias bröllop den 13 juni i Stockholm.

– Jag har fått en inbjudan. Det ser jag väldigt mycket fram emot, säger hon.

Foto: IBL

Foto: IBL

Margrethes mamma var prinsessan Ingrid av Sverige. Hon känner därför en särskild närhet till sitt grannland.

– Min mor är som sagt svenska och jag försöker så ofta som möjligt att prata svenska. Det är ett vackert språk, förklarar Margrethe som förövrigt är kusin med kungen.

I Sverige har hon också en av sina andra favoriter, sin gudson Carl Philip, 35. Att hans blivande hustru har en brokig bakgrund rör inte den liberala Margrethe i ryggen. Hon vill bara se sin gudson lycklig.

– Jag är glad för deras skull. Hon är vacker som en dag!

Andra läser:

Hollywoodfrun Åsa Vesterlunds tunga besked: ”Cancern är tillbaka”

Aina Lesse: ”Jag är sjukt nöjd med mina tuttar”

Våren är äntligen här – Madde och Leonore lekte i parken

SENASTE NYTT!