Drottning Silvias löfte – efter Estelles fina gest

Kungafamiljens digitala påskhälsning

Påsken blir inte vad den brukar för kungafamiljen.
Istället bjuder de på ett digitalt påskfirande från sina respektive isoleringar
– Jag är jätteglad att se er, säger drottning Silvia lyckligt till barnbarnen.

Påsken är vanligtvis en tid för familjen för kung Carl Gustaf, liksom för så många andra. Under påskhelgen ser vi inte skymten av varken vår kung eller någon annan medlem ur kungafamiljen då de firar högtiden privat. Men i år är det annorlunda. Istället för den härliga påskmiddagen som familjen kanske sett fram emot tillsammans har  kungen och drottningen tvingats isolera sig på slottet i Stenhammar – något kungen i sitt tal till nationen även uppmuntrade andra till att göra.

–För mig, och för många i vårt land, är den en viktig och efterlängtad helg. Det är en tid då man gärna vill resa och kanske umgås med släkt och vänner. Många går i kyrkan. Men – en del av detta kommer inte att vara möjligt denna påsk. Det måste vi acceptera. Vi måste tänka om, ställa in oss på att stanna hemma, sa han i talet.

Anledningen är givetvis den nya sjukdomen Covid-19:s snabba spridning i Sverige.

Visar upp gåvan

Men att ställa in påskfirandet helt och hållet gick kungafamiljen inte med på. Istället valde kung Carl Gustaf och drottning Silvia att tillsammans med barnen Carl Philip, Madeleine och Victoria med familjer, att skicka en hälsning till svenska folket där de visade upp sitt digitala påskfirande.

Kungafamiljens påskhälsning

Prinsessan Estelle har gjort ett påskkort till mormor och morfar.

Under samtalet visar prinsessan Estelle stolt upp ett kort som hon har gjort till sin mormor och morfar.

–  Jag har gjort ett litet påskkort till er. Det ska föreställa en lama, säger hon och håller upp kortet för beskådan i kameran.

Löftet till barnbarnen

Och drottning Silvia verkar mer än glad över att få se sina barn och barnbarn. Efter att hennes make kungen berättat att paret har det bra i sin isolering väljer hon att skicka ett löfte till familjen.

– Jag är jätteglad att se er. Vad fint, det här ska vi göra oftare, säger drottning Silvia lyckligt.

Även kungen verkar vara nöjd med arrangemanget, trots att det givetvis vore härligare att få krama om sina barnbarn i verkliga livet.

– Men nu när vi inte har möjlighet att träffas så går det i alla fall bra att göra på det här sättet, säger han under det digitala påskfirandet.

FOTO: TT/ Kungl. Hovstaterna 

SENASTE NYTT!