Drifters-Erica väljer bort dyra designermöbler: "Jamie måste kunna leka överallt"

Sonens lek går före dyra designermöbler. Hos sångerskan Erica Sjöström vinner det praktiska och mysiga.

Erica Sjöström, 44,och dåvarande fästmannen köpte gården strax utanför centrala Lidköping för just det avskilda läget 2004.

– Jag ger så mycket när jag är ute och spelar så jag måste hämta energi någonstans, berättar dansbandssångerskan för Hänt i veckan.

Foto: Malin Bondeson

Jamie älskar att busa med pappa Linus Persson och mamma Erica Sjöström samt familjens hund Gizzla. Foto: Malin Bondeson

Erica som även jobbar som musikpedagog på De la Gardiegymnasiet tvingades gå igenom ett jobbigt uppbrott strax efter husköpet, men valde att bo kvar och bygga ut som planerat. Ungefär ett halvår senare blev hon tillsammans med nuvarande maken Linus Persson, 34, och strax därpå blev hon gravid med sonen Jamie, som nu hunnit fylla 4.

– Det är helt otroligt så bra det blev. Jag som inte ens kunde få barn, berättar hon och syftar på ett doktorsutlåtande hon fick vid 38 års ålder.

Makarna har planer på att bygga ut det 130 kvadratmeter stora huset ytterligare. En av de främsta anledningarna är det lilla köket där favoriten Per Morbergs, 54, kokböcker står uppradade på spiskåpan ovanför gjutjärnsugnen.

– Linus älskar att laga mat och är riktigt grym i köket, men han är ju inte liten. Han vill ha utrymme i köket och vi är ju en familj nu, så vi vill ha plats att kunna sitta här också, förklarar hon.

“Vi har blandat allt från Ikea till loppis till dyra grejer”

Jamie sitter lugnt vid köksön och spelar spel på paddan.

– Vi gör mycket aktiviteter med Jamie, men ibland är det ju perfekt med de där apparaterna. Särskilt på resa, tror aldrig han har gnällt en enda gång när vi varit ute och rest, säger hon.

Den intilliggande matsalen utrustad med kakelugn är personligt inredd. Förutom ett bord med plats för många finns här gott om familjebilder, ett skåp som fick nytt liv med lite färg och en mysig läshörna flankerad av Marilyn Monroe.

– Vi har blandat allt från Ikea till loppis till dyra grejer. Men det får inte bli för mycket saker, berättar hon.

I barnrummet har sonen fått börja bestämma allt mer. Under ett besök på Ikea satsade han på färg.

– Vi hade inrett med ganska ljusa träslag tidigare, men nu valde han ut en blå hylla med röda lådor i och så skulle han ha en gul sollampa.

Foto: Malin Bondeson

I Brunnsbo tankar sångerskan energi mellan spelningarna. Foto: Malin Bondeson

Lampan matchar bland annat Nalle Puh-kudden i sängen. Bland leksakerna är det annars Spindelmannen som är en av favoriterna just nu och med hjälp av Brio-ugnen kan han laga mat precis som pappa.

– Jag försöker rensa ut leksaker i takt med att han blir lite större, men han vet exakt vad jag tagit och när han saknar något måste jag springa och hämta det i ladan. Tyvärr blir det mer som ett lager härinne, men han är helnöjd och det är ju viktigast.

Även om Jamie har en egen säng så sover han än så länge inne hos föräldrarna vars sovrum ligger vägg i vägg. Här är det vitt och levande ljus som gäller, samt en och annan dödskalle.

– Dödskallarna är Linus, men jag tycker de är rätt fräcka jag också. Men änglar och hjärtan är mycket jag, änglar är mamma för mig.

I vardagsrummet som tillhör den tidigare utbyggnaden är det högt i tak med ett loft där de nu har ett kombinerat gäst- och arbetsrum med utsikt över det stora uppehållsrummet nedan.

“När det gäller smärta i bröstet rasar jag ihop som ett korthus”

– Vi skulle egentligen ha en ny soffa, den där är så sliten, men möbler går åt när man har barn. Just nu är det ingen idé att vi köper nytt, vi får vänta några år. Jamie måste kunna leka överallt, förklarar hon.

Erica har sjungit i Drifters sedan 1999 och på en hylla står en imponerande samling guldklavar som hon och bandmedlemmarna vunnit för bland annat Årets dansband, Årets blåsare och Årets sångerska.

Nedanför står flygeln hon köpte av bandets tidigare ägare Lennart Green. Egentligen hade hon tänkt sig en svart.

– Nu är jag så glad att han övertalade mig. Jag tycker den är så fin. Städmässigt ska man egentligen ha den stängd, men jag tycker det är fint att ha den öppen. Jag får försöka komma på ett sätt att städa den.

Den halvfärdiga kostolen strax intill hann hennes mamma Ellinor Andersson aldrig göra klar. Mamman avled två månader efter makarnas bröllop i augusti förra året. Då hade hon kämpat mot cancer sedan 2009.

Foto: Malin Bondeson

Erica hjälper Jamie med paddan som kom väl till pass när mamma bjöd in till hemma hos-reportage. Foto: Malin Bondeson

– Det är fortfarande tufft. Jag är grym på att ta smärta, men när det gäller smärta i bröstet rasar jag ihop som ett korthus, förklarar hon men försäkrar samtidigt att hon mår bättre nu.

– Men det är klart man vill ha sin mamma i livet.

Även om saknaden efter Ellinor är stor är de noga med att se framåt. “Någon musik skulle inte stoppas”, enligt mamman och i sommar åker familjen till Grekland på semester

– Svärfar Peter fyller jämt och då ska vi åka allihopa, även min pappa, säger Erica glatt.

Vardagsrummet lockar både tv-tittaren och musikern.

erica9602.jpg

Foto: Malin Bondeson

På loftet samsas gästrum och kontor.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

Gizzla har en alldeles egen hörna i makarnas ljusa sovrum.

erica9355.jpg

Foto: Malin Bondeson

Jamie har fått en provisorisk stor-tv sedan åskan tog hans förra.

erica9439.jpg

Foto: Malin Bondeson

Köket är i nättaste laget för maken Linus som framöver ska få mer plats att laga mat på.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

Vid strömavbrott lagar makarna maten på gjutjärnsspisen.

erica9987.jpg

Foto: Malin Bondeson

I brist på skåpplats utnyttjar de taket för förvaring.

erica9973.jpg

Foto: Malin Bondeson

Paret har gett flera möbler nytt liv genom att måla dem vita.

erica9297.jpg

Foto: Malin Bondeson

Reporter Lina Tidén Sundin fick ett mycket varmt mottagande av Erica Sjöström och hennes Linus Persson.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

Erica ger järnet med Drifters varje vecka.

Foto: Stella

Foto: Stella Pictures

 Andra läser även:

Hemma hos Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal: ”Vårt hem är helt anpassat efter barnen”

Därför är Glenn Hysén singel igen: ”Therese var otrogen mot honom”

15 anledningar till varför Sundsvall är Sveriges bästa stad

Senaste nytt