Dregen skattehyllar Sverige med inlägg på Facebook

Sångaren Dregen i Backyard Babies, hyllar den svenska välfärden i ett inlägg på Facebook: "Fan, skatt är ju fan exakt som det låter: En skatt".

Hårdrockssångaren Dregen, 43, inleder sitt hyllade inlägg på Facebook med att klaga över att han som egenföretagare betalat 50.000kr i skatt den här månaden.

“Fy fan! 51.373kr i skatt denna månaden! Dom ska bara ha och ha!”

Men snabbt väder tonläget och i det uppmärksammade inlägget.

“Men vänta nu. Jag tjänade ju bra förra månaden, och det blev ju tom ett näve vovsingar över… Och visst fan, mitt sjukhusbesök med läkare och röntgen för min vrickade fot under turnén kostade ju bara 400:-… Och just fan, medicinen som jag fick vart ju snordyr, men den fick jag gratis för jag hade kommit upp till högkostnadskort, och tamejfan, dagen efter det blev ju min son sjuk och fick stanna hemma med Sixten”

Andreas Tyrone Dregen Släpper ny platta samt en bok 2013-08-22 (c) SANDBERG MAGNUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4560

Dregens hyllning till den svenska välfärden har delats över 6000 gånger på Facebook.

I skrivande stund har inlägget delats över 6000 gånger och gillats 41.000 gånger. I kommentarerna är det många som skriver om liknade situationer “Min mamma låg på intensiven och fick högklassig vård och vi fick en faktura på 100kr” “Lägg till att vi även har förmånen att vara föräldralediga” “Sorgligt att inte fler fattar vilket bra land Sverige är”

Men det är också många som är kritiska till Dregens inlägg: “Problemet är inte skatten vi betalar. Problemet är svinnet på vägen mellan din plånbok och utgifterna för medborgarna” “Jag hade hellre haft lägre skatter och betalat för mitt sjukhusbesök och min förskola.”

Sångaren avslutar sitt inlägg med visdomsorden:

“Fan, skatt är ju fan exakt som det låter: En skatt. Sverige: Shut up and take my money!

Läs hela inlägget nedan:

LÄS OCKSÅ: Efter 11 år tillsammans: Dregen och Pernilla Andersson separerar

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN