Dragomir Mrsics ord om 17-årige sonen Maximilian

Dragomir Mrsic och sonen Maximilian

Skådespelaren Dragomir Mrsic är även utövare av kampsporten taekwondo och driver ett gym i Stockholm.
Han har gått från bankrånare till skådespelare och är en av deltagarna i Stjärnorna på slottets 2019.
Någon som verkar gå i pappas fotspår gällande skådespeleriet är sonen Maximilian.
– Det är hans grej, säger Dragomir om sonen till Hänt.

I sommar börjar inspelningarna av den 14:e säsongen av Stjärnorna på slottet. Under en hel vecka ska stjärnorna bo på slottet och bjuda tittarna och slottsvännerna på både det ena och det andra ur sina liv.

– I år mixar vi Melodifestivalen med Dramaten och stand up Comedy, här får både en hårdkokt torped och Pelle Svanslös plats. Det bli garanterat spännande att se i julhelgen, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger.

Inspelningarna ägde rum i juli och alla deltagare är som vanligt värdar för en varsin dag med aktiviteter och samtal runt middagsbordet.

Stjärnkocken Tareq Taylor kommer göra sin andra sommar i programmet och sätter tillsammans med stjärnorna ihop olika menyer för varje dag.

Deltagarna i Stjärnorna på slottet 2019

Deltagarna denna säsong är en minst sagt blandad kompott: Björn Kjellman, 55, Dragomir Mrsic, 49, Julia Dufvenius Wollter, 44, Måns Möller, 44, och Pernilla Wahlgren, 51.

På en pressträff inför Stjärnorna på slottet berättar Dragomir, som uppmärksammades för sin roll i Snabba Cash 2010, att inspelningen av programmet varit bättre än förväntan och att han tar med sig många fina minnen.

– Det var kul, det var äkta, det kändes bra, det var jobbigt, glädjande och ledsamt, berättar Dragomir för Hänt.

Gänget på plats blev snabbt kompisar, vilket kanske också gjorde det lite lättare för deltagarna att dela med sig av sina tunga historier.

På Dragomirs dag berättar han om hur hans familjesituationer sett ut men också hur de ser ut i dag.

Därför blev sonen Maximilian skådespelare

Någon som tagit efter Dragomir är hans son Maximilian Mrsic, 17, som även han är skådespelare.

– Han har alltid gillat film, speciellt serier och har skrivit en del. Han var ju även med i Snabba Cash, som avancerad statist i första filmen för tio år sen. Han gilla det, det är hans grej. Han är väl som Pernilla i matematik ungefär, säger Dragomir Mrsic med ett leende och syftar då alltså på Pernilla Wahlgren som berättat i Stjärnorna på slottet 2019 att hon inte är någon höjdare på att räkna.

Han fortsätter:

– Han gillar inte sånt utan han gillar mer att läsa och skriva.

Enligt pappa Dragomir så är sonen väldigt lätt för att lära sig manus.

– Väldigt lätt. Han har gått estetiskt teater också i gymnasiet, så det är hans grej, avslutar en stolt pappa till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!