ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Drag Race försvinner helt efter tittarfloppen – nu tackar programmet för sig

23 apr, 2023 
SVT:s satsning Drag Race Sverige blev en tittarflopp.
Nyligen sändes finalen av programmet och nu försvinner det från tablån.
Annons
Detta hade kändisarna på sig på ELLE-galan 2023Brand logo
Detta hade kändisarna på sig på ELLE-galan 2023

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Drag Race Sverige är en svensk version av RuPaul's Drag race där vi får följa nio deltagare som tävlar mot varandra för att vinna drottningtiteln.

Deltagarna tävlar i olika utmaningar relaterade till dragkonst. Deltagarna skapar egna kläder och sminklooks och framträder inför en panel av domare. Tävlingen leds av en programledare och deltagarna får hjälp av mentorer och andra professionella dragartister. Målet är att visa upp sin kreativa sida och visa att dragkonsten är en form av konst och självuttryck som förtjänar att uppmärksammas och firas.

Vinnaren får en vinstsumma på 100 000 kronor, kröns med en drottningkrona, får ett shownummer i Allsång på Skansen och självklart äran och den historiska titeln "drottning av Drag race Sverige".

SVT om tittarfloppen – efter premiären av Drag Race Sverige

Förväntningarna på Drag Race Sverige var stora men det hela resulterade i en tittarflopp. Enligt TT så hamnade premiäravsnittet på dryga 700 000 tittare något som SVT hoppades skulle öka. Men siffrorna rasade i stället till omkring 140 000–180 000 per avsnitt.

Annons

Om man jämför med Drag Race-konceptet i andra länder så är det en stor skillnad. I exempelvis Spanien och Storbritannien har de lokala versionerna gått väldigt bra på tv.

– Uppenbarligen har inte tittarna riktigt varit beredda att ge det chansen – jag tycker det är jättetråkigt, säger programchefen Christina Hill till TT.

Blir det en ny säsong av Drag Race Sverige?

Nyligen sändes även finalen och sista avsnittet för säsongen, det försvinner nu från SVT. Men frågan kvarstår om det blir några mer säsonger i Sverige. När Hänt når programchefen Christina Hill berättar hon om ödesbeskedet.

”Det har varit otroligt roligt att följa det enorma genomslaget, diskussionerna och kärleken som kommit i kölvattnet av Drag Race Sverige. Nio nya underhållningsstjärnor har presenterat sig för tittarna och det lär inte vara detM sista vi får se av dem! Med det sagt så har vi ännu inte lyckats locka en lika bred och stor publik som vi hade hoppats, men många hittar fortfarande avsnitten på SVT Play och det är för tidigt att dra några definitiva slutsatser. Vi diskuterar fortfarande hur framtiden ser ut för programmet på SVT.”

Beslutet om programmets framtid kommer troligen till sommaren, enligt TT.

FOTO: SVT

Annons