TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Dr Alban fälldes i hovrätten: "Det är pajas hela grejen"

28 apr, 2016 
https://image.hant.se/image-4948083?imageId=4948083&width=1320&height=689
Johnny Axelsson
Alban "Dr Alban" Nwapa friades först. Sedan fälldes artisten för att har trampat för hårt på gasen i sin Porsche.
Annons

Alban “Dr Alban” Nwapa, 58, körde i  augusti förra året sin Porsche Cayenne på Valhallavägen i Stockholm. Där lurade polisen som sköt med laser vilken visade en hastighet av 40 kilometer i timmen mot tillåtna 30 kilometer i timmen. Artisten själv hävdade att han körde 35.

– Jag bad att få se vad lasern visade men de kunde inte presentera det, sa “Sing Hallelujah!”-artisten då till Aftonbladet.

Alban “Dr Alban” Nwapa trampade enligt polisen lite för hårt på gaspedalen.

I polisens handlingar stod det att Alban hade kört för fort förbi Valhallavägen 184, men i åtalet uppgavs att han hade kört för fort förbi Valhallavägen 180. På båda ställen är förvisso hastighetsgränsen 30 kilometer i timmen, men missen på cirka 80 meter gjorde ändå att tingsrätten frikände.

Men det var inte över. Domen överklagades till hovrätten där det blev fällande dom och böter på 2 000 kronor då man helt enkelt bara justerade gärningsbeskrivningen till att Alban kört “40 kilometer i timmen på en 30-sträcka på Valhallavägen”. Artisten själv säger till Aftonbladet om domslutet:

– Det är pajas hela grejen.

Foto: Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons