Döttrarnas hälsning: Lill-Babs på bättringsvägen efter hjärtsvikten

För en vecka sedan lades sångerskan in på sjukhus. Döttrarna tackar allmänheten för allt stöd och meddelar att hennes hjärta börjat slå lugnare och tryggare igen.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80, är äntligen på bättringsvägen. Igår, två dagar efter hennes 80-årsdag, kom en hälsning från Lill-Babs via 48-åriga dottern Kristin Kaspersens Instagram:

All er kärlek stärker enormt och lyfter henne. Mammas hjärta slår lugnare och tryggare nu. Det har varit fantastiskt att se mamma ta till sig all er kärlek när hon behövde det som mest. Hon som alltid ger så mycket kärlek till alla andra fick nu ta emot all er kärlek.

Kristins storasystrar Monica Svensson, 63, och Malin Berghagen, 51, la ut ungefär samma text, men med andra bilder på sina Instagram:

Lill-Babs hade egentligen tänkt att fira sin 80-årsdag rejält. På födelsedagen i fredags skulle det ha blivit middag med de närmaste och igår en stor mottagning. Däremellan skulle hon ha åkt hem till Järvsö för att hyllas då kommunen invigde stationsplanen framför stationshuset vilken döpts om till Lill-Babs torg.

Sångerskan har länge dragits med en envis förkylning, men kört på för publikens skull. Hon har även haft hjärtflimmer. Då fötterna svullande upp för två veckor sedan hon åkte till sjukhus där läkarna konstaterade hjärtsvikt, det vill säga att hennes hjärta inte orkar pumpa ut tillräckligt med blod i kroppen.

Det är ett allvarligt tillstånd och hon lades snabbt in för en utredning. Eftersom Lill-Babs tidigare haft hjärtflimmer var läget extra akut.

– Jag har lärt mig lyssna på min kropp och för det mesta säger den att det går alldeles utmärkt att tacka ja till underhållningsuppdrag, hävdade hon själv för någon månad sedan i Riksförbundet Hjärtlungs tidning Status.

De tre döttrarna var snabbt vid moderns sida på sjukhuset. Sammanhållningen mellan sångerskan och dem är stark och döttrarna la ut ett gemensamt uttalande på Instagram:

Vi ber alla att sända Barbro massor av kärlek så hon kommer på benen igen

Kärleken strömmade in på döttrarnas Instagram, både från artistkollegor som Ann-Louise Hanson, 73, Jill Jonhson, 44, och Mark Levengood, 53, och från allmänheten.

Tack alla ni som skriver så fina ord. Vi läser upp det för mamma och hon ler. Det stärker. Tack alla för er kärlek. Vi hennes familj är viktiga för henne. Och det är även alla ni. Vi uppskattar er värme enormt”, skrev döttrarna dagen därpå.

Även när Lill-Babs fyllde 80 år fredagen 9 mars la de ut långa kärlekshyllningar till sin mamma. Kristin skrev:

Malin i sin tur skrev bland annat:

Jag älskar dig så oerhört mycket. Njut nu idag av allas firande av dig på tv och media. Du har gett så mycket kärlek. Ta nu emot omfamningarna. Du är värd varenda en av dom.

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av Sveriges största artister.

Hon somnade in tisdagen den 3 april 2018 efter en kort tids sjukdom.

Tillsammans med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. 

Lill-Babs och drottning Silvia. 

Lill-Babs dog av en elakartad cancer.

Lill-Babs och dottern Kristin.

LÄS OCKSÅ: Lill-Babs akut till sjukhus med hjärtproblem – döttrarnas stora oro: ”Älskar dig så innerligt”

LÄS OCKSÅ: Lill-Babs avslöjar: Glömde sjuåriga dottern på hotellrummet

FOTO: IBL, Instagram

Senaste nytt