TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Dotters ord om fina stödet från Måns Zelmerlöw

08 feb, 2019 
Dotter och Måns Zelmerlöw
Något kanske inte alla vet är att den Melodifestivalen-aktuella Dotter och Måns Zelmerlöws har en nära relation.
Och nu stöttar han sin musikkollega.
– Måns älskar den, säger hon till Hänt.
Annons
Allt om artisten DotterBrand logo
Allt om artisten Dotter

I fjol uppträdde den just nu väldigt Mello-aktuella Johanna ”Dotter” Jansson, 32, med den tidigare Eurovision-vinnaren och programledaren Måns Zelmerlöw, 33, som mellanakt under Andra chansen med låten Walk with me.

Johanna ”Dotter” Jansson kommer från Arvika och deltog i Melodifestivalen för första gången 2018 under artistnamnet Dotter. Tidigare har hon arbetat som låtskrivare till bland annat Mariette Hanssons, 37, låt A million Years, vilken Mariette framförde på Mello-scenen.

2019 skrev hon även texten till låten Victorious som framfördes av en av årets programledare Lina Hedlund, 41. Så Johanna ”Dotter” Jansson är minst sagt Mello-kompatibel.

–Verkligen en av mina favorit låtskrivare, sa Lina Hedlund på fredagens genrep i Göteborg.

Arbetar tätt med sin pojkvän

Och på lördagen var det dags för henne att kliva på Mello-scenen igen. Denna gång med låten Bulletproof som hon bland annat skrivit tillsammans med sin pojkvän tillika låtskrivare och producent Dino Medanhodzic, 33. Tillsammans med Anna Bergendahl lyckades hon ta sig rakt till final.

Annons

Dino kommer vara där som ett stöd för Johanna ”Dotter” Jansson under hela Mello-helgen – och han har varit där för henne längre än så:

– Jag och Dino har varit ett par i snart nio år nu och förlovade nu i ett år, säger hon till Hänt på genrepet där hon förklarade att hon var väldigt taggad inför lördagens uppträdande.

– Men jag var väldigt trött idag. Vi har ju varit här sedan i onsdags. Kanske är jag trött idag för att jag ska kunna vara pigg imorgon, säger Johanna ”Dotter” Jansson till Hänt.

Stödet från Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw tävlade i Melodifestivalen både 2007 och 2009. 2015 vann han med låten Heroes och kammade även hem Eurovisionfinalen i Wien. Året därpå ledde han hela finalen i Sverige tillsammans med Petra Mede, 49.

Och Mello-Måns stöttar såklart sin forne duett-partner i tävlingen:

– Han har inte skickat någon lyckohälsning. Men när jag skickade låten till honom tidigare så sa han att han älskar den, säger hon och fortsätter:

– Så det känns jätte-jättekul att han gillar den, säger hon.

Det finns också en chans att vi ser Måns Zelmerlöw och Johanna ”Dotter” Jansson på scenen ännu en gång.

– Jag har ju skickat en hel del låtar till honom. Och nån av dessa låtar är ju en duett. Så det finns ju en chans till att vi arbetar tillsammans igen. Jag tycker att det är jättekul att jobba med honom.

Annons