LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Dottern bryter tystnaden om Leif GW – ovissa framtiden med barnbarnen

17 maj, 2024 
Linn Seipel
Malin persson giolito leif gw
Leif GW Persson kom med ett riktigt chockbeslut nyligen.
Nu talar dottern Malin Persson Giolito ut om hur hon påverkats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”Brand logo
Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”

Leif GW Persson, 79, är hela Sveriges kriminolog. Under många år har han briljerat med kloka teorier i TV4:s Nyhetsmorgon. I början på april meddelande han dock att detta kommer upphöra. I direktsändning avslöjade han sitt avhopp och motiverade det då med att han ska få mer tid för bland annat barn och barnbarn.

– Nu ska jag skriva bok, och förhoppningsvis ha mer tid att träffa alla barn, barnbarn och hustrun, sade Leif GW Persson då i programmet.

Men riktigt så blev det inte. Kort efter kom beskedet att krimexperten bara bytt kanal! Detta i en återförening med Camilla Kvartoft som han ska göra ett nytt samhällsprogram med på konkurrenten SVT. Någon som var nöjd med beslutet var Camilla själv.

Annons

– Jag är så glad att SVT:s tittare återigen ska få ta del av Leifs unika kunskap och erfarenhet, humor och skärpa i en tid när brottslighet och kriminalpolitik är en av samhällets största utmaningar, sade Camilla Kvartoft då till SVT Nyheter.

Malin Persson Giolito säger sitt om pappa Leif GW Perssons drag: ”Lever på hoppet”

Men hur känner då barn och barnbarn? Blir det någon mer tid med sin pappa/morfar? Precis den frågan ställde Efter fem-programledaren Tilde de Paula till Leifs dotter Malin Persson Giolito under torsdagen.

– Ja, men vi får väl se. Man lever på hoppet. Nej men jag vet inte. Jag tror att pappa ska prata om vad han vill göra och varför själv, svarar Malin i programmet.

Mycket likt sin far är Malin fåordig och rak i sina svar. Tilde frågar vidare om huruvida hon blev förvånad, varpå Malin svarar:

– Nej, det blev jag inte, eftersom han hade berättat det.

Malin verkar van och inte mindre berörd. Det var heller inte det hon var i programmet för att prata om. Hon är nämligen aktuell med ett nytt program, också på SVT, som heter Hemma hos Malin Persson Giolito – drömmar om Europa som har premiär på SVT ikväll. Något hon jämför med SVT:s Slow tv-satsning...

– Det är som Den stora älgvandringen fast i politisk debatt. Det är ju inte världens bästa försäljningsknep men det jag menar är att man får luta sig tillbaka och ta tid på sig och bara fundera på frågor.

FOTO: TV4

Annons