ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bianca Salming bryter tystnaden om Börje Salmings bortgång: ”Svårt”

29 nov, 2022 
Maja Slobodnik
Bianca Salming tillsammans med pappa Börje Salming.
I torsdags avled hockeyikonen Börje Salming.
I en intervju med Expressen öppnar dottern Bianca, 24, nu upp om sorgen efter pappans bortgång.
– Jag har svårt att prata om det utan att bryta ihop. Allt är så overkligt, säger Bianca Salming.
Annons
Börje Salming tar emot NHL:s hederprisBrand logo
Börje Salming tar emot NHL:s hederpris

Förra veckan avled Sveriges främsta hockeyspelare genom tiderna, Börje Salming. Nu berättar Bianca Salming, 24, för första gången om sorgen. Expressen träffar dottern fem dagar efter att hennes pappa somnat in. Hon berättar att hon har svårt att sätta ord på situationen.

– I början var det bara sorg, en enorm ledsamhet. Sen kom ilskan, man blev arg emellanåt. Och nu är allt bara overkligt. Samtidigt har det ju känts overkligt länge, ända sen vi fick det här beskedet i somras, säger Bianca till Expressen.

Hon fortsätter att prata om känslan av att ingenting känns verkligt samtidigt som hennes röst stockar sig. Hon beskriver den senaste tiden som en dimma – en känsla hon försöker hålla fast vid för att orka med.

Annons

Bianca Salming trodde hon hade mer tid med sin pappa

Expressen frågar Bianca om vad den kärlek som svenska folket visat betytt för henne.

– Det hjälper mig så mycket. Men jag är mest glad att pappa fick uppleva allt det här innan han gick bort. Det är det jag känner, säger Bianca och upprepar att det är svårt att prata om.

Bianca Salming och Börje Salming.
Bianca Salming trodde att hon skulle få mer tid med sin pappa Börje Salming.

– Jag är så glad över folks uppskattning, men för mig handlar det liksom om min pappa, fortsätter hon.

Hon förklarar att det gick fort på slutet – något hon inte räknat med. Läkarna hade sagt tre veckor, så när Bianca fick samtalet om att hon behövde åka till sin pappa på morgonen blev hon förvånad.

Bianca berättar att hon har svårt att prata om hennes pappas bortgång utan att bryta ihop.

Enda glädjen hon känner är under träning

Bianca Salming berättar för Expressen att träningen är hennes livboj under den svåra tiden. Hon beskriver det som en neutral zon och den enda plats där hon kan fokusera.

– Idrotten är det enda jag kan känna en enda procent glädje av just nu. När jag står där inför ett träningspass eller när jag gör någon övning på gymmet, då känner jag mig.. exalterad. Det är enda gången, säger 24-åringen som just förlorat sin pappa.

FOTO: TT/Instagram

Annons