Doreen Månsson kämpar mot mammaångesten: "Man googlar till sig stress"

Doreen Månsson tycker att hon var en coolare mamma när hon var yngre, litade väldigt mycket på sitt eget omdöme och tänkte inte så mycket på stress.

När Doreen Månsson, 41, bara var 17 år födde hon sin första dotter. Vid 38 års ålder födde hon sin tredje, lilla Amina, 3 år. Nu berättar Doreen om mammalivet med en sladdis.

– Jag är sjukt mycket mer ängslig nu. Jag var liksom en coolare mamma när jag var yngre och litade väldigt mycket på mitt eget omdöme. Nu googlar man sig ju till stress. Det är alltid dåligt, säger hon i “Vardagspuls“.

Doreen Månsson var bara 17 år när hon fick sitt första barn. Foto: Stella Pictures

Pappa till Amina är reklamfilmsregissören Henrik Hallgren, 37, som hon träffade via jobbet.

Doreen har tidigare berättat att tredje graviditeten var en mardröm.

Doreen Månsson på en premiär med kärleken Henrik Hallgren och hennes dotter Yasmine Månsson. Foto: IBL

– Spydde konstant i nio månader och gick upp från 54 till 85 kg, det gav mig ischias och jag kunde inte gå ut. Det bästa med Henrik är att han är väldigt stabil, kärleksfull, lojal och en fantastisk pappa. Kände mig jätteklar med barn men du kan inte säga nej till någon som inte har blivit pappa, sa hon till Hänt i Veckan.

Att börja om som småbarnsförälder var inte planerat.

– Att vara mamma, det känns lite nytt nu, jag känner mig som en rookie. Och alla råd och rön från höger och vänster som kommer nu, sa hon till Expressen. Jag har alltid tänkt när mina kompisar har fått barn att “hallå, ta det lugnt”. Men nu, jag är ju som ett nervvrak. Jag tjatar på allt. Det är alltid nya rön liksom..!

Senaste nytt