TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Donald Trumps Twitter stängdes ner – och det var tidernas bästa mic drop

03 nov, 2017 
AvSofia Börjesson
Sista dagen på jobbet – vad gör du? Passar du på att radera den amerikanska presidentens Twitter-konto? För att du kan? Inte? Det gjorde i alla fall den här personen.
Annons

I natt var det stort hålligång på Twitter, och anledningen var att världens kanske mest omtalade Twitter-konto, Donald Trumps, helt plötsligt inte längre fanns. Vad var det som hade hänt? Hade presidenten fått nog? Hade han blivit blockad? Hackad?

Men rätt vad det var så fanns det där igen, i all sin (o)prakt. Världen fick alltså sammantaget en 11 minuter lång paus från @TheRealDonaldTrump, men ingen visste vem man kunde vända sig till för att tacka. Åtminstone till en början.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Snart twittrade dock självaste Twitter ut en förklaring till presidentens bortfall från det sociala mediet, och händelsen beskrevs som ett resultat av “den mänskliga faktorn”.

En liten stund senare hördes ett cyber-harklande och en suck, och Twitter tog till orda igen: “Det var en kundtjänstanställd på Twitter som gjorde det här på sin sista arbetsdag…”


Ett skämt alltså. Eller en politisk handling. Vem vet. Den forna kundtjänstpersonen fick i alla fall en ordentlig avtackning från Twitter, eller förlåt jag menar på Twitter, efter sitt upptåg. En twittrare ville sträcka sig så långt som att nominera kundtjänstpersonen till Nobels fredspris, om nu 11 minuter räcker för att uppnå kriterierna:

Annons

En annan Twitter-användare gav den okända hjälten stående ovationer.

Och fler och fler stämde in i hyllningskören.

Och så, självklart, var det någon som perfekt illustrerade vad som just inträffat: tidernas bästa mic drop.

Tänk er, dessa 11 minuter, vilken fridfull tid det var. Annat var det för en månad sedan när Donald Trump förklarade krig mot Nordkorea via sitt Twitter-konto. 

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Annons