TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Donald Trump kan bli USA:s nästa president – vem är han egentligen?

17 maj, 2016 
AvOla Brising
Donald Trump kommer i höstens val i USA med största sannolikhet slåss om rösterna mot Hillary Clinton. Men vem är mannen som vill bygga en mur mot Mexiko och slänga ut ett par miljoner illegala invandrare?
Annons

Fastighetsmagnaten Donald Trump, 69, är enligt tidningen Forbes god för över 36 miljarder kronor och det senaste året har den redan omskrivne affärsmannen skapat fler rubriker än någonsin.

I höstens presidentval i USA kommer han med största sannolikhet att kandidera för republikanerna och göra upp med Hillary Clinton, 68, om platsen i Vita huset. Men det som framför allt fått folk i hela världen att höja på ögonbrynen är hans populistiska uttalanden om allt från att bygga en mur mot Mexiko och slänga ut ett par miljoner illegala invandrare till att USA ska stänga gränserna för muslimer.

Donald Trump har vid sin sida under kampanjen hustrun Melania och dottern Ivanka vid sin sida.

Dessutom har han vid upprepade tillfällen talat mycket nedvärderande och sexistiskt om de kvinnor som ifrågasatt honom. Så sent som för någon vecka sedan gav han sig på Hillary med angrepp under byxlinningen:

Annons

– Clinton är ond och har möjliggjort sin mans otrohet.

Ungefär samtidigt kom Donald med en ny utrikespolitisk brandbomb då han jämförde Kinas handelsöverskott med våldtäkt:

– Vi kan inte fortsätta tillåta Kina att våldta vårt land, och det är precis vad de gör.

Uttalanden som dessa har fått även högt uppsatta i de egna leden att ta avstånd från Trump. Max Boot, 46, som alltid varit hängiven republikan och var rådgivare till Marco Rubio, 44, under dennes presidentvalskampanj sa förra helgen till tidningen New York Times:

– Jag röstar hellre på Josef Stalin än Donald Trump. Det finns inte en chans i helvetet att jag någonsin röstar på honom.

Men vem är egentligen mannen bakom alla vidlyftiga och aggressiva åsikter och ord?

I New York finns Donald Trumps flådiga hem.

Donald är sedan elva år tillbaka gift med sin tredje fru, slovenska före detta supermodellen Melania, 45, som han har sonen Barron, 9, med. Familjen bor i en 3 000 kvadratmeter stor våning på tre etage högst upp i egna skyskrapan Trump Tower på femte avenyn på Manhattan i New York.

Annons

– Vita huset är en speciell plats. Det är mindre än vår nuvarande bostad, men låt oss ändå hoppas att jag har turen att snart få bo där, har Donald sagt med ett brett flin till Fox News.

Etagevåningen är nämligen lyxigare än presidentbostaden. Palatset har Donald Trump inrett med marmorgolv, guldväggar och jättelika kristallkronor. Inspirationen har hämtats från franska palatset Versailles. Exempelvis är ytterdörren helt klädd i guld och diamanter.

Donald Trump och Melania bor helt okej i sitt Trump Tower i New York

Här har Donald även plats att låta sina vuxna barn och alla barnbarn bo då de kommer på besök. Från äktenskapet med Ivana Trump, 66, har han Donald Jr, 38, Ivanka, 34, och Eric, 32, och från äktenskapet med skådisen Marla Maples, 52, dottern Tiffany, 22.

Annons

Nuvarande frun förlovade han sig med 2004. De gifte sig i Palm Beach nio månader senare.

– Det sa bara pang. Nu har vi varit ett kärlekspar i tolv år och än har det inte krånglat, säger Donald belåtet.

Hustrun berättar i tidningen US Magazine:

– Vi hade en fantastisk kemi redan första natten. Donald är romantisk på sitt speciella vis när vi är tillsammans. Vi har ett fantastiskt förhållande.

Melania säger sig själv vara en traditionell hemmafru. Hon sköter all markservice och förklarar:

– Han är ofta ute och reser. Jag följer med när jag kan och stöttar honom till hundra procent. Barron är prio ett nu och han behöver ha en förälder hemma. Allt handlar om hans schema med skola, läxor och fritidsaktiviteter.

Donald har aldrig bytt en blöja och behöver än i dag inte lyfta ett finger hemma, men Melania säger att han har bra kontakt med sin son och försöker spela golf med honom så ofta han hinner:

– Det finns en ömsesidig beundran, kärlek och respekt mellan dem.

Donald Trump och Melania kan snart byta ut Trump Tower mot Vita huset.

Att Barron är imponerad av pappa är tydligt. Redan som fyraåring lekte sonen att han var Donald då han låtsades ge sina barnflickor sparken.

Annons

– Det var jättekul, minns Melania.

Som nioåring går han i likhet med pappsen klädd i kostym och älskar allt vad finanser och affärer heter. Ibland kallar Melania honom för “lill-Donald” eftersom han är så lik sin far:

– Han älskar att bygga saker när han leker. Sen river han ner det och konstruerar något nytt.

Vad gäller makens nya roll inom politiken säger hon:

– Vi diskuterar mycket hemma och jag håller inte med Donald i allt. Det händer att jag uttrycker en åsikt och ibland lyssnar han på mig, ibland inte. Han är den han är och jag vill inte ändra på honom.

Efter att ha tänkt efter lite förklarar Melania:

– Jag tycker vi är väldigt jämställda och har våra egna ansvarsområden. Han är ute och reser och jobbar medan jag har full kontroll hemma, uppfostrar vår son och ser till så att allt flyter på som det ska.

Medan hon sköter markservicen är Donald ute och räddar USA. Eller som han själv uttryckte det i fjol:

– Jag är den ende som kan göra Amerika riktigt stort och kraftfullt igen.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons