Dominika Peczynskis treårige son försvann: "Jag sprang ut på gatan och skrek hysteriskt"

Dominika Peczynski råkade ut för varje förälders värsta mardröm. Plötsligt var treårige sonen Harry spårlöst borta...

Dominika fick panik när sonen rymde. Foto: Stella Pictures

Dominka med lille Harry och Yoav.

Vid 22-tiden på kvällen skulle PR-kvinnan Dominika, 43, barn gå ut och spela boll på innergården. Dottern Hannah, 13, gick i förväg. När sonen Harry, 3, och Dominkas man Yoav Bartal, 34, lämnade lägenheten kom Yoav på att han glömt något han gick in för att hämta. Väl ute i trapphuset igen var Harry borta.

– Det finns en knapp i vårt hus man kan trycka på så dörren till gatan öppnas automatiskt. Harry vill öppna själv varje gång vi ska någonstans. Får han inte det blir han sur. Nu fattade han inte att de skulle vara på innergården. Så han gick ut på gatan, berättar Dominika för Hänt.

Familjen bor vid Mariatorget i centrala Stockholm. Då hon och sambon förstod att Harry inte var på gården började de leta. Först i huset och sedan utanför:

– Jag sprang ut på gatan och skrek helt hysterisk efter honom. Många hjälpte oss leta direkt. Både grannar och gäster på uteserveringen till restaurangen bredvid.

När det gått 10-15 minuter ringde Dominika polisen som var på plats direkt. Men för varje minut sonen var borta växte sig ångesten starkare. Till sist fick poliserna veta att ett par hittat Harry 500 meter ner på den hårt trafikerade gata där de bor.

– Svårt att beskriva i ord hur lättad och tacksam jag är, säger Dominika.

Senaste nytt