LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dolph Lundgrens rädsla – samtalet på sjukhuset: ”Läkarna har redan börjat..”

05 jan, 2024 
Linn Seipel
dolph lundgren
Dolph Lundgren om tunga cancerresan och att gå från att förbereda sig för döden – till att gifta sig på en strand i Grekland.
– Jag har lärt mig att leva med en närhet till döden, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”Brand logo
Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”

Filmstjärnan Dolph Lundgren, 66, gick ut offentligt med att han drabbats av lungcancer i början av maj 2023. Det många inte visste då var Hollywood-skådisen hade varit sjuk länge. Redan 2015 kom först cancerdiagnosen, och under 2020 åkte han på ytterligare ett bakslag, då cancern kom tillbaka.

Tack vare ny medicin mår Dolph idag bra, trots att läkarna då gav honom ungefär två till tre år kvar att leva. Måndagen 8 december sänder TV4 galan Sjung Tillsammans mot cancer, där han kommer att medverka och berätta sin berättelse.

– Jag förberedde mig på att dö, berättar Dolph om tiden, i en ny intervju med Aftonbladet Nöjesbilaga.

Dolph Lundgren helt cancerfri efter nio år – men läkarna förbereder sig

I nuläget ska alltså all cancer vara borta enligt läkarna, och Dolph kan leva sitt liv i stort sett som vanligt.

Annons

– I somras var jag i Sydafrika och filmade och jag kan träna ungefär som vanligt. Sedan lever jag lite från skanning till skanning som jag gör var tredje månad. Man vet ju att cancerceller är smarta så läkarna har redan börjat tänka ut mediciner för mig om det skulle komma tillbaka.

Givetvis finns en oro att just detta skulle kunna hända, förklarar han. Något som lett till att Dolph känner en enorm tacksamhet för de dagar han får.

Dolph Lundgren om cancerresan: ”En positiv upplevelse”

– Jag har lärt mig att leva med en närhet till döden. I början blir man chockad, sedan vänjer man sig, säger han och fortsätter:

– Om jag ska sammanfatta det här med sjukdomen så har hela den här cancerresan varit en positiv upplevelse. Jag har lärt känna mig själv bättre och uppskattar livet mer. Jag har fått en annan attityd till livet.

Bröllopet i Grekland – med fästmön Emma Krokdal

En som stått vid Dolphs sida genom hela sjukdomsförloppet, är hustrun Emma Krokdal, 27. Paret har varit förlovade sedan 2020, men gifte sig tillslut nu i somras på Mykonos i Grekland.

– Vi hade väntat för att se hur det skulle gå med allting. I våras kände vi att allt gick åt rätt håll så då bestämde vi oss för att gifta oss. Det var underbart och familjen och döttrarna var där. Det har blivit ett djupare band mellan oss.

FOTO: Richard Shotwell/TT, Karin Törnblom/TT

Annons