Dolph Lundgren i tårar efter dotterns ord om tuffa tiden

Dolph Lundgren i tårar efter dotterns ord

Dolph Lundgren gästade Hellenius hörna där han överraskades med ett meddelande från sin dotter som fick honom att brista ut i gråt.

Dolph Lundgren, 60, slog igenom som 27-åring när han med Ivan Drago med hela världen efter sin succé i filmen Rocky. Efter det har han spelat in närmare 100 filmer och haft stora roller över hela världen. I Sverige har han inte tillbringat mycket tid utan har varit bosatt i USA med sina döttrar Ida, 22, och Greta, 16.

På söndagskvällen gästar Dolph Lundgren David Hellenius i hans egna program Hellenius hörna och där uppdagades en hel del känslor för honom. Två gånger brast den världskända skådespelaren ut i gråt, första gången tårarna rann var när hans barndomsvän visade sig i publiken och pratade om deras vänskap. Den andra gången var när tittarna fick kommer lite djupare in i Dolph Lundgrens privatliv.

I programmet berättar Dolph Lundgren om sin traumatiska barndom där han växte upp med en pappa som hade psykiska problem. Det gav honom en tuff start i livet och räddningen var att han flyttade från sina föräldrar i Stockholm till sin farmor i Norrland som tonåring. I Stockholm präglades Dolph Lundgrens liv bara av dåliga saker, han hade vänner som höll på med droger och på hemmaplan med hans pappa var det inte alls bra. Men i Norrland fick allt en vändning för där var det idrott som gällde och det var där hans träning började och liv vände.

– Jag förstod inte riktigt hur djupt det satt för man lär sig ju överleva som barn. man förtränger det där och älskar sina föräldrar i alla fall, säger han i programmet.

För att bearbeta allt han varit med om har Dolph Lundgren gått i psykoterapi. Och rädslan för att hans barndom ska påverka hans eget föräldraskap har hela tiden funnits där. Därför har han varit väldigt kärleksfull mot sina döttrar och skulle aldrig förmå sig att lyfta en hand mot dem. Men innan han började med terapin var han i en djup svacka där han drack för mycket och all trauma från barndomen kom ikapp honom. Till en viss del gick det ut över hans döttrar för att de förstod inte vad som hände.

– De kände inte riktigt mig, och jag kunde inte prata med dem för jag hade ju inte berättat för dem vad som hade hänt mig när jag var liten så de förstod inte riktigt varför jag var som jag var, berättar han i programmet.

Idag har Dolph Lundgren berättar för sina döttrar som sin traumatiska uppväxt. Det var efter hans terapi som han vände sig till dem och bad om ursäkt för hur han betett sig. Och han tror att det har lärt dem att alla kan göra misstag som man kan förlåta. Det visade sig snabbt att Dolph Lundgren hade helt rätt i det för direkt efter överraskades han med en videohälsning från dottern Ida.

– Jag är så glad att jag får göra den här videon till dig pappa, för jag känner verkligen att du har blivit en bättre person, det har du alltid varit men nu har du blivit den riktiga Dolph. Jag vet att alla kan förändras till det bättre och jag vill bara säga att jag älskar dig så mycket och jag saknar dig, säger Ida i hälsningen.

Tårarna bara rinner ned för hans kinder när han ser hälsningen från dottern och man ser att han berörts djupt av hennes ord. Att få höra att hon förstår och är tacksam för att hennes pappa tagit sig igenom den tuffa perioden han varit i.

– Det var inte helt gratis, det tog mycket jobb att ta sig igenom, säger han.

LÄS OCKSÅ: Dolph Lundgren tar över rollen efter Frank Andersson

LÄS OCKSÅ: Följarnas chock efter Dolph Lundgrens nya bild på dottern 

Foto: TV4

SENASTE NYTT!