Dolly style-skaparen Emma Nors kritik efter SVT-dokumentären

Dolly style-skaparen Emma Nors riktar kritik mot SVT efter nya dokumentären Dolly style-fabriken.

I SVT-dokumentären Dolly style-fabriken kritiserar forna Dolly style-medlemmar hur de blev behandlade när de var med i gruppen. Nu bemöter skaparen Emma Nors kritiken – och menar att dokumentären är hårt vinklad.

Popgruppen Dolly style har sedan starten 2014 fått en ordentlig fanskara. Fansen, som kallas för ”Dollys”, har troget hyllat gruppen, vars medlemmar har kommit och gått. Under fem år har totalt fem medlemmar lämnat Dolly style.

I den nya dokumentären Dolly style-fabriken berättar några av de gamla deltagarna om tiden som medlem i popgruppen. De riktar även skarp kritik mot Dolly styles skapare, Emma Nors och Palle Hammarlund.

Annons: Känns ditt hår torrt och slitet? Hos Hårkontroll hittar du allt du behöver för att skapa ditt drömsvall!

Var och en berättar de före detta medlemmarna om hur de upplevde att de blev behandlade i gruppen. Det pratas bland annat om viktkrav, utfrysning och förbud mot feminism. De riktar också skarp kritik mot skaparnas franchise-koncept, som de menar blev för kommersiellt.

– Jag hade jätteroligt, tills jag kände att när vi hade byggt upp konceptet så var det verkligen bara ett koncept. Det var bara en fabrik typ, säger Carolina Magnell i dokumentären.

Dolly styles ord efter dokumentären

Den 17 februari lades den första delen av dokumentären ut på SVT play. Samma dag svarade den nuvarande Dolly style-gruppen på kritiken som lagts fram i Dolly style-fabriken.

Vi har sett dokumentären och tycker det är jääätttetråkigt hur den framstår. Syftet med dokumentären var något HELT annat från början och vi är så besvikna över hur den nu blivit”, skrev Dolly Style i ett inlägg på sin Instagram och fortsatte:

Vi delar absolut inte uppfattning med det som sagts i den, och Molly som varit med under alla dessa år tycker det är ännu tråkigare att det kan vinklas så fel. Vi har ALDRIG haft viktkrav, DET ska ni veta. Dolly Style, och Emma, har alltid stått för att man ska få vara den man är”.

Enligt Dolly style-medlemmarna har konceptet varit tydligt och att de alla visste vad de gav sig in på när de blev en del av gruppen.

Även skaparen Emma Nors bemötte då orden från de före detta medlemmarna.

”Jag vill med kraft dementera att jag någonsin skulle ha uttalat mig nedlåtande angående deras vikt eller på annat sätt missbrukat min position som ledare för konceptet Dolly Style”, skrev hon då på Facebook.

Emma Nors rasar mot SVT

När alla tre delarna av dokumentären nu är släppta skriver Emma Nors ännu ett långt inlägg på Facebook, där hon bemöter dokumentären i sin helhet. I texten riktar hon även skarp kritik mot SVT, som enligt Emma skickade materialet under tiden Dolly style skulle ställa upp i Melodifestivalen 2019.

”Det var naivt av mig att öppna Palles och mitt hem för filmteamet när de sa att de ville göra en dokumentär om mig som kvinna och entreprenör i musikbranschen. När jag fick se det färdiga resultatet (två dagar innan det skulle sändas) var jag för upptagen med Melodifestivalen för att hinna kommentera. Då hade jag också förstått att de kan klippa ihop vad som helst av mina svar”, skriver hon.

Emma Nors fortsätter texten med att svara på alla punkter som de före detta medlemmarna varit kritiska mot. Bland annat skriver hon att hon ”aldrig haft viktkrav på någon i Dolly Style” och ”aldrig fryst ut någon”.

Avslutningsvis försvarar hon sig mot kritiken om att Dolly style blivit för kommersiellt.

”Självklart vill vi gå med vinst men att det bara skulle handla om pengar är inte sant. Vi låter inte Molly, Holly & Polly signera i flera timmar efter varje konsert för att vi ska sälja så mycket som möjligt, utan för att ALLA ska få träffa Dolly Style. Glädjen som jag ser i mötet mellan fansen och idolerna är det bästa med mitt jobb”.

Hänt har sökt SVT för en kommentar.

LÄS MER: Dolly Style svarar på kritiken efter SVT-dokumentären: “Besvikna”

LÄS MER: Dolly Styles låt stoppad av SVT – nu är de publikens favoriter

FOTO: TT/Claudio Bresciani, SVT

SENASTE NYTT!