Doktor Mikaels svar efter Pernilla Wahlgrens uttalande

Mikael Sandström och Pernilla Wahlgren

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg har funnit kärleken i varandra.
Den nya relationen valde Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam att kommentera i sin podd – något som Mikael nu bemöter i en intervju med Hänt.

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engbergs kärlekssaga började med att Lotta i direktsändning sa att hon skulle kunna tänka sig att dejta Mikael, detta i TV4:s Nyhetsmorgon. Sagt och gjort tog Lotta till slut kontakt med överläkaren, som visade sig vara öppen för en dejt.

Tidigt i somras bekräftade Mikael plötsligt att paret hade varit ute på sin första träff. Det blev då en middagsdejt och kvällen hade blivit till succé. Samtalsämnena flöt på och de två fattade snabbt tycke för varandra.

Mikael och Lottas kärleksrelation

Efter dejten fortsatte Mikael och Lotta att hålla kontakten men det fanns svårigheter kring att finna tid till att ses under sommaren då Lotta hade fullt upp med sitt programledarjobb i Lotta på Liseberg. Trots detta berättade Mikael för Hänt att han inte hade planer på att börja dejta någon annan utan la sitt fulla fokus på Lotta.

Duon visade sig dock hitta tid till att ses till slut och i början på augusti bekräftade de att de har inlett en relation. När Hänt når Mikael veckor senare är han på strålande humör – Lotta ska nämligen komma upp till Stockholm under eftermiddagen och paret har massvis av planer för veckan.

Pernilla Wahlgrens oväntade beslut

Lotta och Mikaels relation har varit ett hett ämne den senaste månaden. Några som har valt att ta upp detta är Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam som i sin podd Wahlgren & Wistam lyfte den nya relationen. Det är Sofia som tar upp att hon har hört att Lotta och Mikael har blivit ett par, vilket Pernilla snabbt kommenterar.

– Det blev så! Från att hon sa i en intervju att Soldoktorn såg trevlig ut. Och så blev det nu att de blev ihop, säger Pernilla i podden.

Vännerna skämtar vidare om sättet som paret träffats på.

– Men säg nu du Pernilla. Jag frågar och så säger du Joel Kinnaman, säger Sofia och syftar på att Lotta blev tillsammans med Mikael efter att ha nämnt honom i en intervju.

– Ja, eller Brad kanske. Brad Pitt, vi är ju ändå jämngamla, säger hon.

Mikaels svar efter Pernillas uttalande

Att Mikaels förhållande blivit ett ämne som tas upp i poddar lägger TV4-profilen inte allt för mycket vikt vid. Istället menar han att deras sätt att träffas på är ett exempel på hur många olika sätt det finns för att finna kärleken.

– Livet är plan b, det blir aldrig som man har tänkt sig och om det blir kontakter på andra vägar som i det här fallet kanske då så visar det bara att allt går inte att planera. Jag har ingen åsikt om är det bra eller dåligt. Eller jag tycker såklart att det är bra eftersom det har lett till en massa trevliga möten, säger Mikael och forsätter:

– Sen huruvida det passar Pernilla Wahlgren eller Sofia Wistam, vad de tycker om det – det bekymrar mig inte speciellt mycket. Om de tycker det är konstigt eller lustigt så har de säkert varit med om konstiga och lustiga saker i sina liv också, där inte allting blir som man har tänkt sig.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens oväntade kärleksbesked

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael och Lotta Engbergs kärlekslycka – heta känslorna

FOTO: Stefan Mattsson/TT/Karin Törnblom/TT