TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mikael Sandström stöttas av Tilde de Paula Eby efter ryktena

28 mar, 2020 
Tilde de Paula Eby och doktor Mikael Sandström
Mikael ”Soldoktorn” Sandström skulle under våren delta i TV4-succén Let's dance 2020.
Trots att det för flera år sedan ryktades i TV4-huset om att han skulle få medverka så kom inte frågan förrän i år.
Nu berättar han om stödet från programledarvännen Tilde de Paula Eby.
Annons
Intervju med Mikael Sandström i Let's danceBrand logo
Intervju med Mikael Sandström i Let's dance

Under våren var det tänkt att TV4-tittarna skulle få följa doktor Mikael Sandström i succéprogrammet Let’s Dance. Detta tills att han i fredagens program meddelade att han väljer att hoppa av för att lägga sitt fulla fokus på sjukvården, efter spridningen av coronaviruset.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor att jag finns på tv, sa han i fredagens program.

Tankarna kring frågan

Men när Mikael fick frågan om programmet, tidigare i år, så spelade ingen roll att han inte hade några danserfarenheter, istället svarade han snabbt ja till att medverka.

– Det känns fantastiskt roligt och självklart att svara ja när frågan kom. Det är nästan en ny fas i livet, det är en möjlighet som är fantastisk, sa Mikael till Hänt under programmets pressträff.

Med ny fas i livet menade Mikael att det skulle bli en stor omställning från sitt vanliga arbete som överläkare. Tv-vanan hade han dock sedan tidigare, då han varit en av de återkommande profiler som gästat Nyhetsmorgon under flera års tid.

Annons

Ryktena i TV4-huset

Trots att Mikael är en känd TV4-profil så var detta första gången som han blev tillfrågad om att vara med i Let’s dance. Däremot hade det tidigare gått rykten i TV4-husets lokaler om att han kunnat komma att bli aktuell att fråga, vilket visade sig vara rykten som nått även Mikael själv.

Har du fått frågan om att vara med förut?

– Nej det har jag inte. Det var rykten som gick på TV4 för fyra år sedan, om att man kanske skulle fråga och sådär. Men det var i stort sett i samband med min knäoperation så då hade jag fått tacka nej ändå, berättade Mikael och fortsatte:

– Men jag fick aldrig en konkret fråga.

Stödet från Tilde de Paula Eby

Förutom att doktor Mikael många gånger suttit i morgonsoffan tillsammans med den tidigare Nyhetsmorgon-programledaren Tilde de Paula Eby, så har han dessutom poddat med henne. Tillsammans har Tilde och Mikael spelat in över 100 avsnitt av den populära podcasten Läkarpodden. 

Annons

Under Let’s dance-inspelningarna var det alltså dags för duon att arbeta tillsammans igen, detta då Tilde sedan många år tillbaka är programledare i Let’s dance tillsammans med David Hellenius. Relationen till programledaren menade Mikael skulle varit till sin fördel i programmet, inte poängmässigt utan just för att Tilde alltid gett honom ett fint stöd.

– Vi är ju vänner och som tur är så styr hon ju ingenting, men jag känner ett personligt stöd och intresse. För det är en väldigt bra person och det tycker jag är kul, säger han.

Mikael kommer alltså inte att medverka i Let’s dance 2020, vilket han meddelade under fredagen. Istället hoppas han på att kunna ställa upp i en annan säsong när förutsättningarna ser annorlunda ut, vilket är något som han berättade under sändningen.

FOTO: Eero Hannukainen / TT / Karin Törnblom / TT

Annons