ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikael om sorgen med dottern Mimmi: ”Ses allt för sällan”

15 mar, 2023 
DOKTOR MIKAEL SANDSTRÖM, DOTTERN MIMMI
Doktor Mikaels flyttade till Göteborg för kärlekens skull.
Men det har inneburit vissa uppoffringar.
Nu berättar han om sorgen med dottern.
Annons
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström, 64, och Lotta Engberg, 60, har varit ett par sedan sommaren 2020 och idag är de ett av Sveriges mest omskrivna kärlekspar.

Deras kärlekssaga började när Lotta sa i en intervju att hon hade kunnat tänka sig att dejta "den där tv-doktorn" och så småningom blev det verklighet! När paret gästade Tillsammans med Strömstedts berättade de mer om sin kärlekssaga.

– Alltså inledningsvis var hela situationen absurd. Två människor som ses som inte känner varandra. En är kändis sedan barnsben och någon annan är en äldre doktor. Vad har vi gemensamt? Ingenting. Jag tyckte mest var var häpnadsväckande att vi överhuvudtaget pratade med varandra, att vi landade där vi landade. Så vi pratade och pratade och pratade, sa doktor Mikael då i programmet.

Doktor Mikael om resan till Spanien med Lotta

Sedan dess har mycket hänt. Paret har flyttat ihop och bor nu i en villa utanför Göteborg med hunden Nova.

Annons

Den senaste tiden har doktor Mikael haft fullt upp. I tre år har han skrivit på sin bok Sånt är livet som nu har haft boksläpp! När Hänt träffar Lotta och Mikael i Stockholm för bokreleasen berättar de mer om livet tillsammans.

– Vi har varit och firat Lottas födelsedag i Spanien, spelat golf och ätit massa god spansk mat, säger doktor Mikael till Hänt.

Vem vann i golfen då?

– Jag!, säger Lotta glatt.

Doktor Mikael om avståndet till barnen Mimmi och Marcus

Både Mikael och Lotta har barn sedan tidigare. Lotta är mamma till sina vuxna döttrar Malin och Amanda, och har dessutom blivit mormor flera gånger om på kort tid. Mikael har också han vuxna barn han från en tidigare relation – sonen Marcus och dottern Mimmi.

Mikaels barn Marcus och Mimmi var givetvis på plats under boksläppet och Mimmi berättade för Hänt att hon var glad och stolt. Men samtidigt finns det en sorg hos tv-doktorn. Han hinner nämligen inte träffa sina barn så mycket som han egentligen hade velat.

Hinner du och Mimmi ses lika ofta nu när du flyttat till Göteborg?

– Nej, det gör vi inte. Hon bor ju utanför Nyköping, hon jobbar i Södertälje. Så nej, vi ses allt för sällan, kanske 2-4 gånger per år något så där, säger doktor Mikael till Hänt.

Och Marcus då?

– Han är ju lite mer aktiv på att köra bil och sådär, han bor ju i Malmö så det är ännu längre bort. Men det tar ungefär tre timmar att köra till Göteborg.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

Annons