Doktor Mikaels ord om kärlekslivet: ”Livet överraskar”

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg

Det regnade in kärleksinviter till Mikael Sandström när hans medverkan i Let's Dance annonserades.
Nu öppnar doktorn upp om hur kärlekslivet egentligen ser ut idag – några månader senare.
–Jag drömmer om alla dimensioner av kärleken, säger han till Expressen.

Doktor Mikael Sandström blev snabbt en populär gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Under flera års tid har vi fått se honom på kanalen och i våras skulle han dessutom ha snörat på sig dansskorna och skakat loss höfterna i Let’s dance. Tyvärr hann doktor Mikael inte medverka mer än i ett program innan han tvingades avbryta sin programmedverkan och istället fokusera på sitt arbete inom vården.

Inviterna efter tv-medverkan

Men när Mikaels medverkan i Let’s Dance till en början annonserades på programmets Instagram-sida, syntes en hel del beundrare kommentera inlägget.

Jamen lite ögongodis är aldrig fel ju”, skriver en följare.

Lycka till snygga Doktor Mikael”,  skriver en annan.

Det står inget tvivel om att doktor Mikael har lyckats charma många TV4-tittarna. När Hänt träffade honom under Let’s dance-pressträff berättade han nämligen om inviterna. Det var till och med så att folk skrev mer än att de bara ville träffa honom.

– Det är det minsta man kan säga, äktenskapsförslag kanske vi ska kalla det, sa Mikael då till Hänt.

Mikael Sandström har även varit omskriven i år efter att Lotta Enberg berättat i en intervju att hon såg den populära tv-doktorn som en potentiell partner. Spekulationerna kring paret har sen dess pågått, och Mikael har själv sagt att det finns planer på en dejt med Lotta.

Kärlekslivet behöver förändring

Några månader har nu gått sedan dess och hur ser egentligen doktor Mikels kärleksliv ut idag? Jo, även om det finns många som är sugna på en dejt med tv-doktorn så verkar det inte vara någon enklare match för Mikael att finna kärleken.

– Den är satt ”på hold” just nu. Rätt som det är träffar man någon person, tror jag. Problemet är att jag är extremt bekväm i det läge jag är i. Om man som jag isolerar sig i en bubbla i Hallstahammar, då träffar man inte så mycket folk. Jag vet vad jag har, men inte vad jag får. Den zonen ska jag ju ur. Jag tror inte man kan träffa någon och sedan fortsätta sitt bekväma liv. Man måste rucka på sina ramar, säger Mikael i en ny intervju med Expressen.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Något annat är inte tänkbart”

Doktor Mikael vet inte heller riktigt vad han söker hos en partner men känner sig spänd på vad livet har att erbjuda på kärleksfronten framöver.

– Någon målbild har jag inte när det gäller kärleksfrågan. Det skulle begränsa mig. Livet överraskar. Jag brukar säga att livet är plan B. Så fort man gjort upp en plan blir det ett avsteg från den och det ska man vara beredd på.

– Några speciella krav har jag inte, men hoppas att träffa någon som är snäll. Jag drömmer om alla dimensioner av kärleken, inklusive sex förstås. Något annat är inte tänkbart.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Carolina Byrmo/TT