hänt exklusivt

Sanningen om doktor Mikaels frånvaro – därför saknas han

Doktor Mikael Sandström

Nyhetsmorgons doktor Mikael Sandström har saknats.
För Hänt avslöjas nu sanningen om hans plötsliga frånvaro.

Doktor Mikael Sandström, 64, har blivit en folkkär profil i Nyhetsmorgon där han svarar på frågor om diverse åkommor och sjukdomar. Men när han inte är i tv-rutan hörs han också i podcasten Vårddjungeln.

Men den senaste tiden har han inte medverkat i podcasten och för Hänt avslöjas nu sanningen om doktor Mikaels plötsliga frånvaro.

Doktor Mikael om att sluta jobba kliniskt: ”Jag har slutat”

Doktor Mikael har ständigt mycket saker på schemat. Varje tisdag medverkar han i Nyhetsmorgon och inte minst umgås han med kärleken Lotta Engberg, 59.

Just nu går det mesta av fokuset till att skriva på hans kommande bok, och med så pass många bollar i luften bestämde Mikael sig för att lämna sjukhuset – efter över 30 år i tjänst.

”Jag har slutat att jobba kliniskt, går med andra ord inte jour längre. Just nu fördelar jag tiden mellan Nyhetsmorgon och att skriva en bok som kommer ut i Mars. Den kommer att handla om mycket spektakulära fall jag träffat på under mina 36 år som läkare. Allt från dödshjälp till donation. Olyckor och självmord. Glädje och sorg. Demens och minnen. Det är nästan som om jag bytt till ett nytt jobb. Och det vid 64 års ålder. Kul som fan”, skrev han i ett meddelande till Hänt.

Doktor Mikaels frånvaro – därför saknas han

Inte nog med Nyhetsmorgon har Mikael tillsammans med TV4-kollegan Tilde de Paula Eby, 50, tidigare haft podcasten Läkarpodden. Numera har han podcasten Vårddjungeln tillsammans med Vården.se och vd:n Staffan Gustavsson där de träffar experter och pratar om olika sjukdomar och om just vårdfrågor.

Men doktor Mikael har inte hörts till på ett par avsnitt och när Hänt ställer frågan om hans frånvaro i podden avslöjas det varför han inte är med i alla avsnitt.

”Dr Mikael är med i allra högsta grad. Imorgon kommer vi spela in ett specialavsnitt live på mässan i Göteborg och hur munhälsan och kroppen hänger ihop. Dr Mikael är med i var fjärde avsnitt”, skriver Stefan Szugalski på Vården.se till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN