LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael utbytt i Nyhetsmorgon – kängan till ersättaren: ”Vad jag förstår...”

13 maj, 2024 
På somrarna hoppar sommar-doktorn Marcus in istället för doktor Mikael i Nyhetsmorgon.
Nu berättar Mikael för Hänt vad han tycker om sin ersättare.
– Han är ju modig så att säga.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström, 65, är inne på sitt 13:e år som läkare i Nyhetsmorgon. Under de här åren har han guidat svenska folket genom de flesta sjukdomar och svarat på tittarfrågor i massor.

Det är också mycket som hänt för honom på den privata fronten. Han har bland annat träffat sin kärlek Lotta Engberg, 61, och rent karriärmässigt har slutat som läkare, han börjat satsa mer på att nå ut till folket än att hjälpa till på akuten.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.”, förklarade Mikael för Hänt.

Annons

Sommardoktorn Marcus har blivit pappa igen

Mikael har även skrivit boken Sånt är livet och nu håller han på med en uppföljare.

– Boken är mitt sommarprojekt, förklarar han för Hänt.

På sommaren har doktor Mikael nämligen en ersättare i Nyhetsmorgon. Han heter Marcus Olausson, 48, och har ett förflutet som gladiator och personlig tränare. Men sedan 2016 jobbar han alltså som läkare och hoppar in för doktor Mikael under sommarsemestern.

Men Marcus dyker även upp titt som tätt även när det inte är sommar. Nyligen var han på plats i Nyhetsmorgon och blev samtidigt gratulerad till att ha blivit pappa igen.

– Och apropå nytt liv, vi måste ju gratulera Marcus som har blivit pappa igen! Stort grattis!, sa Jenny Alversjö i programmet och räckte fram en present.

Doktor Mikael om relationen till sin ersättare

Detta upplägg passar Mikael helt perfekt eftersom han håller på med sina böcker och diverse andra saker såsom podd och sociala medier.

Men någon kontakt med sin ersättare har han dock inte.

– Jag har ju inte träffat honom, men han verkar ju väldigt sympatisk och populär, vad jag förstår, säger Mikael till Hänt och fortsätter:

– Han är ju modig så att säga. Jag har ju jobbat ett helt läkarliv och har ju 35 års erfarenhet och är specialist och sådär. Och det är väl inte han än vad jag förstår, så jag tycker det är väldigt starkt av honom att göra det han gör.

FOTO: TV4

Annons