Doktor Mikael Sandströms glädjebesked till Nyhetsmorgon-tittarna

Doktor Mikael Sandström

Doktor Mikael Sandström är tillbaka i Nyhetsmorgon efter ett semesteruppehåll.
För Hänt avslöjar nu överläkaren att det kommer att ske en förändring under hösten – något som gör både honom väldigt glad.
– Det känns jättetrevligt, säger Mikael.

Doktor Mikael Sandström, 62, har blivit ett välbekant ansikte för TV4-tittarna. Under många års tid har han nämligen gästat kanalens program Nyhetsmorgon där han jämt och ständigt hjälper tittarna med förklaringar gällande olika sjukdomar och åkommor.

Tillbaka efter sommaruppehåll

Mikael som vanligtvis arbetar som överläkare har kommit att bli bekväm framför kameran och skulle till och med snöra på sig dansskorna i Let’s dance under våren. På grund av pandemin fick han tyvärr hoppa av från medverkan för att återgå till arbetet inom vården.

Under sommaren har Mikael haft paus från sitt uppdrag på Nyhetsmorgon. Istället har han tillbringat semestern i sitt sommarhus och dessutom funnit kärleken i artisten och programledaren Lotta Engberg, 57. Men sedan någon vecka tillbaka är Mikael återigen aktuell i tv-programmet.

– Det känns jättetrevligt. Jag tycker om den där formen, säger Mikael till när Hänt når honom.

”Det kommer inte att bli mindre”

Efter en vår och sommar där coronaviruset tagit upp mycket tid av samtalen i programmet känner Mikael att det är viktigt att även prata om annat.

– Det blir enkelspårigt, det blir ju bara om det och allting ska relateras till det. Då vet jag att det finns en trötthet, det märker man ju på människors beteenden. Jag menar socialt på stan och så där, både i Sverige och i världen. Man har tröttnat och man orkar inte leva efter de här reglerna som man ska. Då tycker jag att det är kul att prata om någonting annat för då blir intresset stort också. Vi pratade nu om huvudvärk häromdagen till exempel. Så sånna saker kommer säkert komma igen, alltså andra ämnen. Det tycker jag är kul och det tänkte jag fortsätta med, säger Mikael.

Inte nog med att Mikael gärna ser en förändring i ämnena så delar han med sig av ett glädjebesked. Nyhetsmorgon-tittarna kommer nämligen få ser av honom under hösten.

– Några helger gör jag dessutom så det kommer inte att bli mindre inte, säger Mikael.

Framtidsplanerna inom tv

Trots många år på kanalen i programmet så menar han inte att han har tröttnat.

Vi kommer fortsätta att få se dig framöver i Nyhetsmorgon?

– Ja däremot finns det andra planer.

Något du kan dela med dig av?

– Inte riktigt än men det finns massa lösa tråder. Men det kommer nog att kunna bli andra mediauppdrag än bara Nyhetsmorgon hoppas jag verkligen. Jag tycker verkligen att det är kul och jag har ju jobbat väldigt många år på sjukhus också. Så jag tycker att det här är ett väldigt roligt komplement. Så jag tror inte att det blir mindre mediala uppdrag.

LÄS OCKSÅ: Mikael ”Soldoktorn” Sandström: Så fångade jag Lotta Engberg

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikaels svar efter Pernilla Wahlgrens uttalande

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!