LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Doktor-Mikaels okända förflutna – nu talar han ut om fängelsetiden

25 apr, 2023 
Simon Lundh
Doktor-Mikael Sandström
Doktor-Mikael blev soldoktorn med hela svenska folket i Nyhetsmorgon.
Nu berättar han om sitt tidigare jobb i fängelset.
– Jag var lite dum i huvudet, säger Mikael i en intervju.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Sandströms kryptiska svar om Lotta Engbergs present: ”Snusk”Brand logo
Mikael Sandströms kryptiska svar om Lotta Engbergs present: ”Snusk”

Mikael Sandström, 64, har genom åren blivit känd som soldoktorn och har hjälpt många genom att svara på kluriga läkarfrågor i TV4:s Nyhetsmorgon. Där är han fortfarande kvar men efter 36 år valde han att sluta som läkare i tjänst.

Ett beslut som han såhär i efterhand är nöjd med att han tog.

– Ett ganska lätt beslut. Jag har sett alldeles för många som sagt att de ska göra saker ”sedan”. Och så springer det ut en älg i vägen precis när de kommer körande …,säger Mikael i en intervju med Hemmets Journal.

Doktor-Mikaels okända förflutna – berättar om fängelsetiden

En karriär inom läkaryrket kan vara svårt att nå, då ens betyg behöver vara höga för att från början ens kunna få chansen till att utbilda sig till yrket. Just att bli läkare var något som Mikael drömde om tidigt.

– Men jag var lite dum i huvudet, höll jag på att säga. Jag hade inte högsta betyg i alla ämnen, bara nästan, så de räckte inte för att komma in på läkarlinjen i första omgången, säger Mikael och berättar om ett minst sagt oväntat arbete som han hade:

Annons

– Istället jobbade jag som servitör och som plit på Hall-fängelset och kom in med hjälp av arbetslivserfarenhet, säger han.

Doktor-Mikael om fåfängan i karriären

Målet för Doktor-Mikael var att tillslut bli idrottsläkare, men av en slump hamnade han som narkosläkare och trivdes sedan med det.

– Det är på intensivvårdsavdelningen som alla sammanstrålar, du blir lite som spindeln i nätet, förklarar han.

Sedan blev han kvar och jobbade som just narkosläkare efter det. Förutom att hjälpa människor så blev även yrket ett form av bekräftelse.

– Ja, ”it feels good to do good” men jag var nog samtidigt lite fåfäng. Som alla människor gillar jag ju att få en bekräftelse på vad jag gör och på en intensivvårdsavdelning får du ju det direkt. Mina beslut har effekt.

FOTO: Karin Törnblom/TT/TV4

Annons