LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dogge Doggelitos ärliga ord om sorgen – 15 år efter hustruns död

18 sep, 2019 
Dogge Doggelitos tårar i Anders knackar på
Dogge Doggelitos hustru Leonida Léon gick bort i cancer för 15 år sedan.
I kvällens avsnitt av Anders knackar på pratar artisten om sorgen.
– Jag har svårt att ändra saker, säger han.
Annons
Allt om Dogge DoggelitoBrand logo
Allt om Dogge Doggelito

Dogge Doggelito, 44, har en lång artistkarriär bakom sig. År 1994 slog han igenom med hiphop-gruppen The Latin Kings och har sedan dess ställt upp i Melodifestivalen samt en rad andra tv-program.

När det kommer till privatlivet var Dogge Doggelito tidigare gift med Leonida Léon som avled i cancer 2004. När han ikväll är med i TV4:s Anders knackar på pratar artisten en hel del om Leonida Léon. När programledaren Anders Öfvergård, 51, går in i ett av rummen berättar Dogge att det tidigare tillhörde henne.

– Vi levde här, vi gifte oss här och hon gick också bort i det här huset, säger Dogge Doggelito.

Dogge Doggelitos insikt i Anders knackar på

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Anders Öfvergård hittar en hel del föremål i hemmet som Dogge inte har förmått att göra sig av med.

– Jag har mycket grejer kvar från min hustru. Jag har svårt att ändra saker, jag vill oftast ha det som det har varit. Jag känner mig trygg och bra med det, säger han.

Annons

Programledaren ger Dogge Doggelito en tuff hemläxa – han ber honom tömma flera av rummen i hemmet.

– När Anders berättade om hemläxan fick jag riktigt ont i magen. Det kändes tungt. Men nånstans tror jag att det är bra med hårda bud, det gör att jag måste ta tag i det här till slut. Om inte för mig själv så för mina barns skull.

Glädjetårarna efter Anders Öfvergårds tilltag

Efter att ha rensat ut en hel del ur hemmet kan Anders Öfvergård och Dogge Doggelito hjälpas åt med att göra det fint. När artisten får se resultatet blir han märkbart berörd, speciellt när han går in i det rum som en gång tillhörde Leonida Léon. Utrymmet har nu inretts smakfullt och blivit ett vackert sovrum till en av hans döttrar.

– Det känns fantastiskt kul att få se sin dotter bli så glad. Det var ju hennes mammas rum, mycket tunga grejer i det här rummet. Att kunna vända om det till glädje, det är otroligt.

Idag är Dogge Doggelito förlovad med Claudia SierpeApabalza, 38. De har båda barn på varsitt håll, bor på varsitt håll, och Dogge kallar dem för en regnbågsfamilj.

FOTO: TV4

Annons