LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dogge Doggelito talar ut om den tuffa saknaden efter systerns bortgång

23 aug, 2023 
Moa Risberg
Dogge Doggelito
Dogge Doggelito öppnar upp om dödsfallet ifrån barndomen.
I podcasten Framgångspodden berättar han nu om systerns död.
Och hur hon han aldrig fick veta när hon plötligt försvann.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dogge Doggelito – Vad kan han egentligen om årets deltagare och musik från "Så mycket bättre"?Brand logo
Dogge Doggelito – Vad kan han egentligen om årets deltagare och musik från "Så mycket bättre"?

Dogge Doggelito, 48, är rapparen som blivit ansiktet utåt för frasen ”cykel på köpet” med hela svenska folket.

Rapparen som går under artistnamnet Dogge Doggelito heter egentligen Douglas León och är en multikonstnären som kommer från Botkyrka.

Nyligen gästade rapparen podcasten Framgångspodden, som drivs utav entreprenören och föreläsaren Alexander Präleros, 38. I avsnittet bjuds Dogge in för att berätta om sin karriär som rappare och livet som inte alltid varit så lätt.

I podcasten berättar Dogge om sin livshistoria, karriären och den tuffa uppväxten i Botkyrka som kantades av svåra ekonomiska förhållanden.

Öppnar upp efter systerns bortgång

I avsnittet berättar Dogge om de tuffa dödsfallen som hans liv kantats av. Frun som gick bort i cancer efter bröllopet och dotterns två årsdag, vännen som dog i missbruk och systerns tragiska bortgång efter att ha hamnat fel i livet.

Dogge berättar om hur betydelsefull hans storasystern var för honom under uppväxten. Han såg upp till henne men en dag så var hon bara borta.

Annons

När Alexander frågar om hur Dogge fick reda på systerns död så berättar han.

– Vi fick inte reda på det, vi levde i gamla tiden. Man la locket på och pratade inte om det och sådär. En dag var hon bara borta, hon hade gått bort liksom och så fick vi veta det senare, säger han.

Han tillägger och fortsätter berätta om systern:

– Jag och min brorsa var skit stolta över att vi hade en storasyster, hon lämnade mig på dagis, lärde mig pussas, spela kort och allting. Hon började med droger och sånt där och hamnade ganska snett. Det var väl min första lärdom liksom, att vara försiktig där ute på gatan, säger Dogge.

Dogges saknad – efter storasysterns bortgång

Artisten fortsätter och tillägger i podcasten att han inte vill prata för mycket om storasystern då hon i sin tur har barn och barnbarn som han vill respektera.

– För mig var det väldigt jobbigt faktiskt, det var konstigt, säger Dogge.

– Hur gammal var du?, frågar Alexander.

Annons

– Hon försvann när jag var 5-6 år, från att ha haft henne från noll till sex år, så försvann hon bara. Sen gick hon bort när hon var 34 år, 1996 då var jag ändå tonåring, säger han och fortsätter:

– Det känns konstigt att man aldrig ska få träffa någon man älskar så mycket mera. Den bedrövelsen, det går inte att förklara i ord på nått sätt. Det är en evig saknad och jag vill nästan gråta nu när jag pratar om det. Hon berörde mig så mycket när jag va liten och släpade runt mig överallt, säger Dogge.

FOTO: TT

Annons