Dogge Doggelito om dotterns död – bryter tystnaden efter tragedin

Dogge och Claudia

Dogge Doggelito väljer nu att öppenhjärtligt berätta om den svåra sorgen efter sin dotters bortgång.
Han och flickvännen Claudia Sierpe Apablazas barn dog nämligen i magen.
– Jag kom aldrig tillbaka efter den smällen, säger han i Livshjulet.
Dogge Doggelito stormstrivs som storbonde i Farmen VIP – Se klippet här
0:38

Efter reklamen: Dogge Doggelito stormstrivs som storbonde i Farmen VIP – Se klippet här

(0:38)

Slå på ljud

Douglas León, känd under artistnamnet Dogge Doggelito, slog igenom i hip-hopgruppen The Latin Kings och har stora framgångar inom musiken.

Även om framgångarna har varit många så har han tampats med sorger i privatlivet. I podcasten Livshjulet berättar han nu nämligen om bedrövelsen om att ha förlorat sitt barn – som idag skulle varit 15 år gammal.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dogge Doggelito om sorgen: ”Vi gick igenom en storm”

Det var år 2005 som Dogges tidigare fru, Leonida Léon, avled i cancer. Tillsammans fick de en dotter, med namn Bianca, som då var två år gammal.

– Vi gick igenom en storm. Så att se henne nu vara 18 år och köra bil gör mig jätteglad, berättar Dogge om dottern i podcasten Livshjulet

Artisten berättar vidare att han jobbade mycket under den stormiga tiden, under sorgeprocessen blev arbetet en form av räddning.

Efter Leonida Léons bortgång träffade Dogge Claudia Sierpe Apablaza. De kom snabbt till insikt att de ville ha barn tillsammans – men förlorade barnet i magen.

– Jag har ett barn i himlen, Belén. Det betyder Bethlehem på spanska. Hon skulle vara 15 år idag, säger han i podcasten.

”Jag kom aldrig tillbaka ordentligt efter den smällen”

Under samtalet kommer Dogge även in på att det var otroligt tufft. Han kom aldrig tillbaka ordentligt efter den smällen, beskriver artisten.

– Det var väldigt tufft, för jag kom just från att förlora min fru i cancer och hade träffat en ny tjej, och så händer det där. Jag kom aldrig tillbaka ordentligt efter den smällen. Det var så sorgligt och tufft, det var en jobbig tid som kom efter det, berättar han i podcasten Livshjulet.

Dogge

Dogge Doggelito.

FOTO: Cornelia Nordström/TT

Välkomnade första barnet tillsammans år 2020: ”Liten pojke”

Paret har barn sedan tidigare på varsitt håll. När de två gästade Tillsammans med Strömstedt berättade Dogge sin dröm om många barn.

– Jag hoppas alltid på massor med barn, helst tvillingar till och med. Det är en dröm och om den drömmen förverkligas så kommer ingen vara gladare än jag, säger han och fortsätter:

– Vi har ju redan massor med barn som vi måste ta hand om, så vi är redan där så att säga. Sen om det kommer ett, två barn till så är det bara en välsignelse.

År 2020 välkomnade de sitt första gemensamma barn.

”Till slut så kom lille Manolo ”Manolito” Leon på ortodoxa påsken. Han föddes prick klockan 04 på natten, han var 50 centimeter lång och vägde 3 158 gram, en frisk och kry liten pojke. Dogges och Claudias babyboom”, skrev Dogge i ett meddelande till Aftonbladet.

FOTO: TV4 / Cornelia Nordström/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN