TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Diskad från Melodifestivalen – vansinnig över nya beslutet: ”Tydligt”

15 feb, 2024 
Maria Broberg
Camilla Läckberg skulle vara med i Melodifestivalen 2016 men blev diskad på grund av att låten läcktes. Nu ifrågasätter författaren SVT:s beslut om att inte diska Fröken Snusk – trots att hennes bidrag läcktes på TikTok innan deltävlingen.
Annons
Camilla Läckberg öppnar upp sig om sin viktökning: ”Präglar min egna självbild”Brand logo
Camilla Läckberg öppnar upp sig om sin viktökning: ”Präglar min egna självbild”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg, 49, är mest känd som författare och fick sitt stora genombrott med Fjällbackaserien. Idag är hon gift med Simon Sköld, 36, och tillsammans har paret tre hus varav ett ligger i Spanien.

Förutom hennes hus- och författarframgångar hade Camilla Läckberg planer under 2016 att delta i Melodifestivalen, men låten diskades på grund av ett regelbrott.

Camilla Läckbergs regelbrott med Anna Book – blev diskvalificerade

Det var låten Himmel för två som Läckberg hade skrivet låttexten till, och den skulle framföras av ingen mindre än Anna Book. Låten skulle ha tävlat i Melodifestivalen 2016 men blev dessvärre diskvalificerad två dagar innan den skulle framföras.

Anledningen till diskvalificeringen var att låten redan hade framförts med annan text i Moldaviens Melodifestival 2014.

Camilla Läckbergs kritik mot Fröken Snusk – efter regelbrottet

Under lördagen 10 februari sändes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2024. Bland de tävlande fanns den omtalade EPA-dunkartisten Fröken Snusk med bidraget Unga & Fria.

Annons

Inför deltävlingen hade dessvärre Fröken Snusks bidrag läckts på TikTok – vilket går emot att reglera för tävlingen.

En som kommenterade regelbrottet på Instagram var Camilla Läckberg. I ett inlägg uttrycker författaren sin kritik mot SVT över det påstådda regelbrottet av Fröken Snusk.

Till inlägget har Läckberg tagit en skärmbild från en artikel av Expressen och skriver:

”Följer detta med spänning. När jag 2016 tävlade som textförfattare till @annatoledanobook’s bidrag ’Himmel för två' diskades bidraget pga låten låg ute på nätet. Regelverket för mello och @svt var tydligt. Det betyder omedelbar diskning. Ska bli spännande att se om reglerna är lika för alla."

Camilla Läckbergs frustration: ”Märklig logik”

Under inlägget diskuteras det heta ämnet bland följarna. Anna Toledano Book var inte sen med att hålla med Camilla Läckberg. Till inlägget kommenterar sångerskan:

”Ja du @lackberg det var sannerligen tydligt 2016. Vi får se hur tydligt regeln efterlevs 2024”.

Annons

Men någon diskning blev det inte för Fröken Snusk, och i kommentarsfältet fortsätter diskussionerna kring varför Anna Toledano Books bidrag diskades 2016 – men inte Fröken Snusks.

”Var det inte så att låten tävlat i ett annat land i ditt fall? Eller minns jag fel nu?”, lyder en kommentar varpå Läckberg svarar:

”Den var inskickad till Moldavien ett par år tidigare (med annan text än min). Och Moldavien la ut de låtar som var närmast komma med (men inte kom med) på nätet. Och enligt mellos regler får inte en låt vara publicerad innan tävlan.”

En annan följare kommenterar:

"Som SVT själva skriver, klippet som finns på Tiktok är ett klipp som är gjort av SVT själva som har blivit kopierat, därför diskas ingen. Anna Books låt hade någon annan läckt, klippet på henne kom inte från SVT. Granska fakta!"

"Så om SVT själva läcker så är det ok? Är det inte märklig logik?", svarar Läckberg.

FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT, Aftonbladet / TT

Annons