TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Disa Östrand om relationen till Martin Stenmarck – efter Lyckoviken

25 okt, 2020 
Martin Stenmarck och Disa Östrand
Camilla Läckbergs nya serie Lyckoviken är nu släppt och ute på Viaplay.
Hänt träffar Disa Östrand som har en romans med Martin Stenmarck i serien, där de blir väldigt kära och det går hett till.
Nu berättar Disa om relationen till Martin idag.
– Han är en jättefin människa, säger hon.
Annons
Disa Östrands relation till Martin Stenmarck efter Tv-serien "Lyckoviken"Brand logo
Disa Östrands relation till Martin Stenmarck efter Tv-serien "Lyckoviken"

Lyckoviken, som är skapad av deckardrottningen Camilla Läckberg, 46, handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Huvudpersonen Johanna, som spelas av Disa Östrand, 34, är en polis som återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning. Då kastas hon in i gamla minnen, konflikter och relationer som hon måste ta tag i.

Redan i första avsnittet möter hon den gamla kärleken Danne, som spelas av Martin Stenmarck, 48. Ju längre tiden går kommer det utvecklas en romans mellan dem och även i trailern till serien går det att se att det finns en hel del intima scener. När Hänt träffade Martin och Disa får vi höra om den verkliga relationen idag.

Martin, som egentligen är en etablerad artist, har inte skådespelat speciellt mycket tidigare. Men när han fick frågan om att spela Danne kände han att det kanske var dags för en paus i artisteriet, och när han såg roll-listan och manuset tvekade han inte en sekund. Vilket nu i efterhand visade sig vara ett smart val när alla konserter och shower ställdes in på grund av coronaviruset.

Annons

Den långa relationen med Hanna Hedlund

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund, 45, har varit ihop i över 20 år och gifta i snart 15 år. Tillsammans har de tre barn, som de valt att hålla ganska privat. Martin beskriver det som ett medvetet val för att de ska ha chansen att få välja själva om de vill bli offentliga eller inte.

Hur Martin och Hanna har fått relationen att funka under alla dessa år är en fråga som många kanske ställer sig.

– Jag tror att det handlar om att man måste låta varandra utvecklas och ge varandra utrymme till att göra det man drömmer om. Det tror jag är det viktigaste, säger Martin.

Disa Östrand har också familj vid sidan av karriären och tillsammans med skådespelaren Alexander Salzberger, 35, har hon två barn. Hon ser upp till sin partner och anser att hon har mycket att lära av honom.

– Han är så duktig. Han är min stora förebild, säger hon.

Fördelarna med att vara tillsammans med en annan skådespelare menar Disa är att man har en speciell förståelse för varandra, när det kommer till de lite mer intima scenerna. Då vet man att skådespel är just skådespel och därför är det ingen som tar illa upp om det blir en del kyssar och hångel.

Annons

Romansen mellan karaktärerna

Redan i första avsnittet möts nämligen Johanna och Danne och så fort de ser varandra kan de inte sluta le. Och mer närgångna scener kommer det att bli.

Nu berättar Disa för Hänt om hur det egentligen är att spela mot Martin och hur deras relation ser ut nu, efter inspelningarna.

– Jag hade faktiskt lite fördomar om honom innan jag kom ner, jag tänkte såhär ”okej han är musikal-kille”, vi är nog väldigt olika, hur ska det här gå?, säger hon.

Men hennes fördomar om glädjespridaren Martin stämde inte och idag har de en fin relation och är jättebra kompisar.

– Vi är nog mycket mer lika än vad jag trodde. Han är en jättesnäll människa och ödmjuk, han sprider bra energi och jag tycker mycket om honom. Vi är jättebra kompisar, avslutar hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Viaplay

Annons