stjärnorna på slottet 2023

Detta vill inte Anja Lundqvist visa i SVT:s Stjärnorna på slottet

ANJA LUNDQVIST, STJÄRNORNA PÅ SLOTTET 2023

Det har blivit dags för Anja Lundqvists dag i Stjärnorna på slottet.
I avsnittet får tittarna ta del av hennes alkoholmissbruk, livmoderhalscancern och mobbningen i gymnasiet.
Men det finns något som hon inte vill berätta om – nu berättar hon för Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Lundqvists kamp mot alkoholismen: Jag blev ett monster
1:59

Efter reklamen: Anja Lundqvists kamp mot alkoholismen: Jag blev ett monster

(1:59)

Slå på ljud

Den nya säsongen av Stjärnorna på slottet är igång och det har blivit dags för skådespelerskan Anja Lundqvist, 51, att ta plats på kortsidan av bordet. Som bekant går programmet ut på att berätta om sin livshistoria och det blir ofta väldigt känslosamt.

I flera år har Stjärnorna på slottet varit ett otroligt uppskattat program bland SVT-tittarna och förutom Anja Lundqvist får vi också se Carolina Gynning, 44, Lars Lerin, 68, Jon Henrik Fjällgren, 35, och Pia Johansson, 62.

kådespelaren och komikern Pia Johansson, konstnären Lars Lerin, artisten Jon-Henrik Fjällgren, allkonstnären Carolina Gynning, skådespelaren Anja Lundqvist.

I vanlig ordning befinner sig stjärnorna på Bäckaskog slott, beläget på näset mellan Ivösjön och Oppmannasjön i Skåne. Något annat som också är precis som vanligt är ju att det är Tareq Taylor, 53, som står för matlagningen.

Anja Lundqvist om mobbningen och missbruket

I kvällens program får vi även se Tareq i en ny tappning, nämligen under gruppaktiviteten. Då tävlade han i lag med Anja och givetvis kammade de två vinnarskallarna hem segern i tävlingen.

Men utöver en överlevnadstävling får vi också se Anja berätta öppenhjärtigt om sitt liv. Det började med att hon var snyggast i skolan för att sedan få massa avundsjuka tjejer emot sig och mobbningen var ett faktum. Hon berättade även om drömmen om scenskolan, som hon tvingades söka till tio gånger innan det gick vägen.

Hon berättade även om sin livmoderhalscancer och de osunda kärleksrelationerna samt alkoholmissbruket vid 29 års ålder. Som tur är så tog hon sig ur det och idag har Anja varit nykter i nästan halva sitt liv.

– Jag blev nykter när jag var 29 och nu är jag 51. Så jag har snart varit nykter i 23 år. Halva livet nästan, säger hon till Hänt på pressträffen inför programmet.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Detta vill inte Anja Lundqvist prata om i Stjärnorna på slottet

Trots att Anja delar med sig av allt möjligt i sitt liv så finns det något i allt detta som hon vill vara restriktiv med. Nämligen att inte råka berätta för mycket i respekt till hennes närstående.

– Att bestämma sig innan. Vad vill jag berätta och vad vill jag inte berätta om. Så att man inte "får feeling" plötsligt och bara "ja men jag tar det här också", säger Anja till Hänt och fortsätter:

– Alltså som nykter alkoholist så har jag lärt mig att det är väldigt viktigt att kanske inte prata om saker, personligen då för mig, som jag inte har bearbetat. Eller som ligger för nära i tiden, eller som berör andra människor som jag lever med i närheten idag, för mycket.

Anja är en av Sveriges främsta skådespelare. Men mest känd är hon kanske för sina roller i bland annat Sune-filmerna och i långfilmen Tillsammans.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN