Detta gör Ulf Lundells barn idag

Artisten Ulf Lundell har fyra barn – här är allt du vill veta om dem.

Slå på ljud

Ulf Lundell är ett känt namn för stora delar av svenska folket – både för sin musik och för sina rubriker.

Lundell gifte sig första gången 1977 med Barbro Zackrisson och under 1989-1992 var han gift med Fredrika Gunnarsdotter Stjärne. Han har tre barn i det första äktenskapet – och ett barn tillsammans med Fredrika.

Under mitten av 1990-talet var han tillsammans med poeten Isabella Nerman och under en period under 2000-talet var han sambo med Ulrika Rickfors, som är systerdotter till Mikael Rickfors.

Den 7 mars 2014 gifte sig Ulf Lundell med fotografen Sofia Möller, men paret valde sedan att gå skilda vägar under sommaren 2017.

Mikael Persbrandt som svärson

Sanna Lundell, 41,är Ulfs första dotter och hon syns just nu i i årets säsong av Hela Kändis-Sverige bakar, som sänds i TV4 på tisdagar klockan 20.00. I programmet bildar hon par med journalistkollegan Ann Söderlund.

Sanna Lundell är en erfaren journalist och programledare. Hennes största framgång var Djävulsdansen, en SVT-serie om medberoende som hon gjorde tillsammans med just Ann Söderlund. Hon har även lett SR-programmet Karlavagnen. Utöver det har hon också haft en välbesökt blogg.

Sanna Lundell är sambo med Mikael Persbrandt och har tre söner tillsammans med honom. Hon har även en dotter från en tidigare relation med Wille Crafoord.

Mikael Persbrandt har under en intervju 2016 gett en känga till sin svärfar Ulf Lundell, samtidigt som han berättade om sin egen frånvarande far:

– Det är mer sorgligt, tycker jag, att mina barn inte växer upp med den äldre generationens män. För de träffar inte sin morfar heller. Farfar och morfar är jävligt frånvarande, sa han i Sveriges Radios Söndagsintervjun.

Mikael och Sanna på Elle-galan. Foto: Eero Hannukainen/TT

Barnen är konstnärer och musiker

Hans andra barn verkar även de ha ärvt hans kreativa förmågor. Love Lundell, 39, är en svensk konstnär utbildad vid Pernbys målarskola och Kunstakademiet i Trondheim. Han har ställt ut i bland annat Tyskland, Danmark, Norge och runt om i Sverige.

Love med sin fru Maria Andersson. Foto: Eero Hannukainen/TT

Sasha Lundell, 31, fick han efter ett år efter giftermålet med Fredrika Gunnarsdotter Stjärne. Paret skiljde sig sedan ett år efter Sashas födsel. Ulf Lundell ska ha haft lite kontakt med Sasha eftersom hon bott med sin mor utomlands i USA. Sashas andranamn är Zuma, vilket ska komma från en Neil Young-platta.

Ulf och Barbro med barnen Carl, Love och Sanna 1984. Foto: TT

Carl Lundell, 43, ska ha gått i sin pappas fotspår och är även han musiker. På hans Facebook-sida kan man även se att han är interaktionsdesigner på en webbyrå.

FOTO:Mattias Hansson/TT/ 

 

SENASTE NYTT!