hänt exklusivt

Det här kan tittarna förvänta sig av det nya humorprogrammet LOL

LOL

Amazon Primes nya humorserie LOL har premiär i mellandagarna.
Hänt tar tempen på tre av de komikerna som deltar i tävlingen.
Det här kan du förvänta dig!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Andersson driver om skilsmässan – se klippet här
1:13

Efter reklamen: Per Andersson driver om skilsmässan – se klippet här

(1:13)

Slå på ljud

Amazon Prime Videos nya humorserie LOL: skrattar bäst som skrattar sist har snart premiär av sin första säsong och förväntningarna är skyhöga.

Programmet går ut på att 10 av Sveriges mest älskvärda komiker och humorprofiler är inlåsta i ett och samma rum där den enda regeln är att du inte får så mycket som fnissa. Hindret ligger i att allas mål är att få varandra att skratta. Skrattar du så åker du ut. Den som skrattar sist, vinner tävlingen och får skänka 500 000 kronor till valfri välgörenhetsorganisation.

De tävlande i den första säsongen av LOL är Robert Gustafsson, Per Andersson, Anders "Ankan" Johansson, Anders Jansson, Clara Henry, Sussie Eriksson, Vanna Rosenberg, Edvin Törnblom, Louise Nordahl och Özz Nûjen. Programledaren och den enda som får skratta obehindrat under hela programmet är Eva Röse.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Komikernas egna ord om humorprogrammet: "det här kommer aldrig gå"

Inför smygpremiären av LOL, tar Hänt tempen på flera av de tävlande där de kan avslöja en del av vad tittarna kan förvänta sig och hur det kändes att spela in programmet eftersom omständigheterna inte var detsamma som deltagarna är vana vid sedan innan.

– Det var otroligt kul, jag var väldigt nervös just eftersom det är ett väldigt annorlunda upplägg och man har ingen aning om vad man ger sig in i när man tackar ja till en sån här grej. Det kan gå hur som helst och ger ifrån dig all kontroll. Du kan inte förbereda något, du får inget manus och det som händer, händer helt enkelt, säger Louise Nordahl och fortsätter berätta hennes strategi för hur hon skulle hålla sig för skratt:

– Jag hade ju en liten taktik om att jag skulle gapa, alltså om jag kände att ett skratt var på väg så skulle jag gapa istället, så att jag dolde skrattet på något sätt. Gapar jag så mycket jag kan, så är det helt omöjligt att skratta, man kan skratta men det syns inte iallafall. Det var min strategi, för jag kände att det finns inte en chans i världen att jag klarar av att vara där inne i sex timmar utan att skratta en enda gång.

Även Sussie Eriksson håller med om att det var svårt att föreställa sig att man skulle kunna hålla sig för skratt i så många timmar.

– Hela programmet börjar ju med att vi kommer in en och en, så får man se vilka det är som kommer. Du vet, så kommer Anders Jansson, då tänker man bara "nej, det här kommer aldrig gå", säger Sussie.

Deltagarna om svårigheterna under inspelningen av LOL

Inspelningen av programmet gick till så att alla tio komiker satt inlåsta i ett rum uppemot sex timmar med målet att få varandra att skratta. Den som skrattar, ler eller fnissar får en varning och sen åker personen ut. Komikern och programledaren Per Andersson berättar om känslan att vara inlåst i ett rum i så många timmar.

– Du vet den här känslan, när man gick ut därifrån så tänkte man bara "vad fan hände?" Jag mötte Robert Gustafsson på stan två veckor efter och vi tittade på varandra och sa såhär "vad hände?", berättar Per och fortsätter:

– Det hände så mycket under sex timmar och när man han alla de här komikerna samlade tillsammans och alla improviserar. Det är som att vara i ett dårhus på något sätt. Tid och rum försvinner. Det var en mycket sjuk upplevelse.

Vidare fortsätter Per berätta att hela upplevelsen var som att vara tillbaka i skolan med känslan att "du får inte skratta", vilket är en känsla som förmodligen alla komiker delade. Trots det var det vissa i rummet som var lite svårare att få att rycka på mungiporna. Men vem som var svårast råder det delade åsikter om.

– Jag har verkligen funderat på det, men jag vet att just Anders Jansson och Vanna, eftersom jag känner Vanna och när det glittrar i hennes ögon, då är det svårt. Nej men, i stort sett alla mer eller mindre. Man vet ju att det är otroligt roliga personer, säger Sussie Eriksson.

Per å andra sidan hade en helt annan upplevelse av vilka som var de svåraste att knäcka under inspelningen.

– Jag vet inte, Robert är svår, han är teknisk skicklig förstås, han håller ihop det. Özz var svår. Nej jag vet inte, jag har fortfarande känslan av att jag inte minns någonting. Det är som att huvudet är en torktumlare, säger Per Andersson

Louise hade svårt att acceptera att de andra inte skrattade åt hennes skämt, som komiker är det reaktionerna från publiken som gör jobbet och i denna situation var det minst sagt svala reaktioner från åskådarna.

– Faktum är att alla var väldigt duktiga, och det var lite det som var det jobbiga också tror jag, både för mig och säkert för de andra också. Man är ju van som komiker att få skratt när man drar skämt eller när man gör någonting som ska vara roligt. Så det tror jag alla kände att "oj det är tufft motstånd". Man kan planera värsta grymma numret, men det är ändå ingen som skrattar, det är en jättejobbig känsla, säger Louise Nordahl

LOL har premiär på Amazon Prime Videos den 28 december.

FOTO: Ola Axman/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN