LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det här jobbade kändisarna med innan genombrottet

24 mar, 2019 
Hannah-Fina Rohrmüller
Ler mot kameran
✔︎ Röjde bort träd i skogen
✔︎ Städade offentliga toaletter på Åhlens
✔︎ Stekte hamburgare på Sibylla
Här är svenska kändisarnas dolda förflutna innan deras karriär blommade.
Annons

Deras karriär var inte spikrak från början utan de har också haft andra jobb. Här är svenska kändisarnas dolda förflutna.

Pluggade till skådespelare

Ni har antagligen inte missat Malin Gramer, 40, i rutan då hon varit programledare för både Paradise Hotel och Hemliga beundrare på TV3.

– Innan jag jobbade med tv så gick jag Calle Flygares tvååriga teaterutbildning och jobbade samtidigt i växeln på Trygg-Hansa. Jag har också varit aupair i Florida och stekt hamburgare på Sibylla när jag gick i gymnasiet, berättar Malin.

Kvinna i blommig byxdress
Malin Gramer. FOTO: TT

Ellen Bergström, 29, är en svensk komiker och skådespelare som har varit med i bland annat Let’s Dance och har varit radiopratare på Vakna med NRJ.

Annons

– Jag jobbade med lite olika saker innan jag blev egen företagare. Telenor som säljare, på ett fik, på outlet i Vingåker och i en sminkbutik, säger Ellen till Hänt Plus.

Kvinna i lila sidenklänning
Ellen Bergström. FOTO: TT/Eero Hannukainen

Bingo Rimér, 43, är en svensk fotograf som har fotograferat för ett flertal herrtidningar så som Slitz och Café men han har inte alltid haft en karriär inom fotografering.

– Har jobbat som popcorn-försäljare, berättar han.

Man bär glasögon och keps
Bingo Rimér. FOTO: TT/Eero Hannukainen

Top Model-profilen Ellinor Bjurström, 24, är tidigare känd från sin medverkan i svenska Top Model 2014 är och nu aktuell i Viafrees realityserie Unga mammor.

Annons

– Innan jag blev känd så jobbade jag med massa olika saker. Jag har alltid varit driven när det kommer till att arbeta. Jag var barnvakt varje eftermiddag, ibland lämnade jag barnen på dagis på morgonen. Jag jobbade också som fotoassistent några dagar i veckan. Sen kämpade jag för min dröm om att bli modell.

Ellinor Bjurström ler mot kameran
Ellinor Bjurström. FOTO: TT/Eero Hannukainen

Måns Zelmerlöw, 32, började sin karriär 2005 då han var med i Idol och kom på femte plats. Sedan dess har han varit programledare för bland annat Sommarkrysset och Allsång på Skansen. 2015 vann Måns både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest-finalen med låten Heroes. Innan Måns blev ett känt namn för många så var han faktiskt städare.

Annons
Måns Zelmerlöw i skinnjacka
Måns Zelmerlöw. FOTO: TT/Karin Törnblom

Orup körde taxi

Thomas ”Orup” Eriksson, 60, har testat på en hel del trots sin tidiga framgång inom musikbranschen. Tillsammans med Anders Glennmark, 65, och Niklas Strömstedt, 60, bildade dem GES och deras låt När vi gräver guld i USA blev en riktig hit under fotbolls-VM 1994.

– Jag har jobbat som taxichaufför, sophämtare, servitör och på dagis. Så kunde jag hålla på med musik när jag var ledig, har Orup tidigare berättat för Sveriges Radio.

Thomas ”Orup” Eriksson ler mot kameran
Thomas ”Orup” Eriksson. FOTO: Magnus Sandberg/TT

Camilla Läckberg, 44, är Sveriges kändaste deckarförfattare. Hennes romaner utspelar sig oftast i eller kring Fjällbacka där hon är född. Men innan hon slog igenom som författare gjorde hon något helt annat. Den kända författaren har inte bara slagit igenom i Sverige utan också gjort megasuccé utomlands. Men innan dess var Camilla produktchef för Telia och Fortum.

Annons
Camilla Läckberg i röd klänning
Camilla Läckberg. FOTO: TT/Johan Jeppsson

Anna Hedenmo, 57, känner du säkert igen från Rapport och Aktuellt. Hon är en svensk journalist som nu är programledare för bland annat Min sanning i SVT2.

Innan sin karriär som journalist vikarierade hon som vårdbiträde och jobbade en liten tid som lärare.

Anna Hedenmo i grön klänning
Anna Hedenmo. FOTO: TT/Eero Hannukainen

Linda Bengtzing, 45,  slog igenom som programledare för ett spelprogram i TV4. Hon har även berättat för tidningen Mama att hon arbetat som barnflicka på Östermalm innan artistkarriären satte igång.

Annons
Linda Bengtzing i blå klänning
Linda Bengtzing. FOTO: TT/Eero Hannukainen

Tilde De Paula Eby, 46, är den populära programledaren för Efter Fem och tidigare även för Nyhetsmorgon i TV4. Men innan dess har hon jobbat som pizzabagare och även sålt motorsågar innan hon syntes i rutan.

Tilde De Paula Eby i uppsatt hår, ler mot kameran
Tilde De Paula Eby. FOTO: TT

Mikael Persbrandt, 55, är kanske mest känd som Gunvald Larsson i Beck-serien. Innan Mikael slog igenom som skådespelare var han balettdansös.

Annons
Mikael Persbrandt i grå kostym
Mikael Persbrandt. FOTO: TT

Wiktoria Johansson, 20, var senast med i Melodifestivalen där hon gick till final.

– Mitt första sommarjobb var nog på min pappas företag, ett tryckeri. Jag har aldrig haft ett sommarjobb som varit något jag inte tyckt om. Men mitt bästa sommarjobb var när jag jobbade i en liten klädbutik i hamnen på en liten ö på västkusten.

Wiktoria Johansson i svart klänning och orange ögonskugga
Wiktoria Johansson. FOTO: TT

Artisten och programledaren Lasse Berghagen, 71, har tidigare jobbat som bland annat skogsröjare.

Annons

– Det värsta sommarjobbet var som skithustömmare på Blåhammarens fjällstation, säger han till Metro.

Lasse Berghagen lutar sig framåt och tittar in i kameran
Lasse Berghagen. FOTO: TT

Alcazar-sångerskan Tess Merkel, 46, jobbade som jordtgubbsplockare på Öland när hon var yngre. Hon berättar också att hon städat de offentliga toaletterna på Åhlens innan varuhuset öppnade.

Tess Merkel i rosa hår och svart klänning
Tess Merkel. FOTO: TT
Annons