ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Det gör Unga föräldrar-Jian idag – talar ut om sonens sjukdomskamp

30 nov, 2022 
Milan och Jian Bergman
Kort efter att Jian och Anton Bergman medverkade i Unga föräldrar slängdes familjen in i en mardröm.
Äldsta sonen Milan hade drabbats av cancer.
Nu berättar Jian om den tuffa tiden.
Annons
Nike Sellmar vinnare av Idol 2022Brand logo
Nike Sellmar vinnare av Idol 2022

Jian Bergman och Anton Bergman träffades och blev kära redan på högstadiet. Idag har de tre barn tillsammans och tittaren hade möjlighet att följa deras resa när de i år medverkade i Unga föräldrar.

Men paret har en tuff tid bakom sig. I mars i år slängdes familjen in i en mardröm när deras äldsta son Milan, 4, drabbats av en cancertumör i sin vänstra njure.

Redan dagen efter det tuffa beskedet så började Milan behandlas och ena njuren och lymfkörtlarna opererades bort. Redan en vecka senare var han på benen igen och verkade må bättre.

Men sedan kom nästa bakslag – tumören hade hunnit sprida sig och familjen fick ta emot ännu ett blytungt besked – cellgiftsbehandligen skulle fortgå i 27 veckor längre än planerat.

Milan fick ringa i klockan den tredje november – oron finns kvar

När Hänt pratar med Jian berättar hon att Milan är klar med cellgifterna och den tredje november fick han plinga i klockan som indikerar på att behandlingen är klar.

Annons

– Han har blivit friskförklarad. Han blev det den tredje november, då fick han plinga i klockan. Så det är inte så längesedan! berättar Jian för Hänt.

Men samtidigt som lyckan är total så finns en stor oro kvar för familjen.

– Det är helt underbart men det är ju fortfarande en rädsla med tanke på att när man har cancer så kan man ju inte säga ”nu när du slutar gå på mediciner så är du helt frisk” för så är det ju inte när det gäller cancer. I fem års tid så är det täta kontroller.

Milan har dessutom en liten prick på lungan som läkarna inte kan identifiera om det är cancer eller inte. Han kommer därför behöva gå på kontroller tills han är 18 år för att hålla koll på lungan så att det inte utvecklas till cancer.

Den långa vägen till att bli gravid – komplikationerna under graviditeten

Samtidigt som Milan drabbades av cancer så hade paret nyligen fått tvillingar –Elias och Alina. Och vägen till att bli gravida en andra gång blev lång och tuff. Jian lider nämligen av PSO som gör det svårt att bli gravid.

Annons

Det innebär att man har väldigt oregelbunden mens och ägglossning. Istället för att ha ägglossning en gång i månaden så får man det betydligt mer sällan vilket också gör det svårare att få barn. Det resulterade i att Jian och Anton fick kämpa hårt för att bli gravida.

– Det gör det betydligt svårare att få barn eftersom man har färre omgångar att kunna bli gravid med tanke på att man bara har ägglossning två-tre gånger om året. Så för vår del, vi kämpade i nästan ett år för att bli gravida, berättar Jian för Hänt.

Väl gravid så slutade inte komplikationerna. Jian var inlagd på sjukhus från vecka 28 med anledning av fruktansvärda värkar som läkarna inte fick bukt på.

– Jag var inlagd från vecka 28 fram tills att jag födde. Jag var hemma samanlagt fem dagar tror jag. Så jag hade det jättekämpigt. Jag hade ständiga värkar. Och de kunde inte få stopp på det, så det var jättesvårt.

I slutskedet av sina studier till att bli färdigutbildad lärare

Under samma tid så var Jian inne i slutspurten av sina studier till att bli lärare och fick kämpa hårt för att hinna med allt samtidigt som hon åkte fram och tillbaka till sjukhuset.

Annons

– Just den tiden höll jag på att skriva min sista uppsats och försöka hinna med det. Så det var jättetufft, säger Jian.

Idag mår tvillingarna bra och Jian har nyligen bytt arbetsplats och trivs som handen i handsken.

– Jag har nyligen bytt jobb faktiskt och trivs jättebra! Jag har bytt arbetsplats bara. Just nu undervisar jag i svenska mest, och någon gång i mars kommer jag få ta över det jag älskar mest och det är bild.

Svaret på barnfrågan

Familjen har alltså växt snabbt på bara några år men nu är det stopp när det kommer till barn berättar Jian. På frågan om de vill ha fler barn svarar hon snabbt och bestämt.

– Nej, absolut inte. Jag ville ha ett barn och min man övertalade mig med att Milan behöver ett syskon och sen blev det tvillingar, säger Jian och skrattar.

FOTO: Instagram/TV4

Annons