Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Black Jack-Tony Ljungström från försvann helt – så lever han idag

27 sep, 2022 
André Färnsveden
Tony i Black Jack
Tony Ljungström spelade sångare i filmen Black Jack och frontman för bandet med samma namn.
Men sedan han slutade i Black Jack har han bytt karriär helt.
– Man rår sig själv lite grann, säger Tony till Hänt.
Annons
Antingen eller med ArvingarnaBrand logo
Antingen eller med Arvingarna

Filmen Black Jack blev en stor succé när den kom ut 1990. Filmen utspelade sig i en dansbands-miljö och blev starten för det band som senare kom att ha samma namn – Black Jack. Tony Ljungström, 59, spelade sångaren för bandet i filmen och blev sedan även frontman i Black Jack. Men för sex år sedan, lämnade han Sundsvalls-bandet.

Snart ska en uppföljare till filmen Black Jack filmas, och det verkar som att Tony Ljungström ska göra comeback som skådespelare – 30 år senare.

Tony Ljungströms återkomst i filmen Black Jack

Colin Nutley, 78, som regisserade Black Jack för över 30 år sedan har nu bestämt sig för att göra en uppföljare till filmen. Och även om han har nya planer för uppföljaren finns det detaljer från den första filmen han väljer att bevara. Han har nämligen hört av sig till Tony Ljungström som nu väntas ha en roll i filmen.

Annons

– Som det verkar så ja, jag har pratat med Colin Nutley och vi har valt lite låtar under våren här så att jo, om han inte skriver bort mig så att jag dör på något sätt eller så, men det tror jag inte att han gör, så ska jag vara med, säger Tony och skrattar.

Och det verkar som att Tonys roll även blir den samma som tidigare.

– Det kommer att vara samma som jag gjorde sist, jag kommer att spela i bandet Black Jack och jag kommer inte att skådespela så mycket det har han skådisar till. Men jag kommer att vara med i filmen och det är ingen statistroll som så utan jag är med i bandet som sångare och vi åker och spelar en hel del scener i filmen, säger Tony.

Så är Tonys relation till bandet Black Jack idag

Tony Ljungström var en del av bandet Black Jack i nästan 25 år. Men 2016 valde han lämna bandet. Nu berättar han för Hänt om relationen till resterande bandmedlemmar.

– Obefintlig, kan man väl nästan säga. Vi har ju jobbat ihop i många år, men när man slutar i ett band, så kommer man ifrån varandra. Man har liksom sin grej, de är ute på turné. jag har min grej och det blir liksom inte att man hörs, tyvärr, är det så, säger Tony Ljungström.

Så lever Black Jacks Tony Ljungström idag

Tony fortsätter att spela musik, han spelar i en humorgrupp som heter Småstadsliv och har gjort avstickare med Dansband deluxe, med andra tidigare dansbandsmedlemmar. Men han har även ett annat yrke, han jobbar nämligen som resurs på en skola i Timrå.

Annons

– Och så jobbar jag som lärare i en skola i Timrå, utanför Sundsvall.

Vad undervisar du i för ämnen?

– Jag har alla möjliga ämnen, jag är resurslärare, jag har inget speciellt ämne och jag har alla. Jag hjälper killar och tjejer som har lite trassligt att nå betygen och som behöver lite stöttning och så, säger Tony.

Han lever livet som singel och berättar att han inte är intresserad av att träffa någon för tillfället.

– Jag är singel och det är lite skönt att det är så, säger Tony och fortsätter:

– Man rår sig själv lite grann om man säger så, det är alltid en berg- och dalbana när man separerat från någon och vi är fortfarande vänner, så inga problem så men, just nu känns det skönt som det är.

Dejtar du?

– Nej, nej, ingenting faktiskt, det är det som är skönt, säger Tony och skrattandes.

– Jag är för gammal höll jag på att säga men det blir man väl aldrig.

FOTO: TV4 / Karin Törnblom/TT

Annons