LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Det gör Sebastian von Sivers idag – nya uppdraget på TV4

03 nov, 2019 
AvStina Dahlgren
Sebastian von Sivers Haage
Sebastian von Sivers Haage slutade som fast programledare på Nyhetsmorgon för cirka ett år sedan.
Nu berättar TV4 vad han gör idag.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

I början av förra året slutade Peter Jihde, 48, som programledare på Nyhetsmorgon. Strax därefter meddelade kanalen vem som skulle ta över, och det blev ingen mindre än Sebastian von Sivers Haage, 32, som tidigare jobbat med produktionen av programmet. Nyheten kom som en chock, både för tittarna och Sebastians mamma, Malou von Sivers, 66.

– Sebastian har varit bra på att hålla det hemligt. Jag blir alldeles rörd. Jag önskar dig lycka till, sa Malou efter tio-profilen om beskedet.

Sebastian von Sivers försvann från Nyhetsmorgon

Men bara ett par månader efter att Sebastian von Sivers börjat synas i rutan försvann han. Under hösten började tittarna ställa frågor om detta, och TV4 svarade att Jesper Börjesson, 48, och Soraya Lavasani, 37, kommer att ersätta Sebastian då han har gått vidare med andra uppdrag på kanalen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I somras dök han dock upp på kanalen igen och efter tittarnas frågor berättade TV4 att han ibland kommer att hoppa in som programledare.

Annons

”Sebastian jobbar även med Efter fem tillsammans med Tilde och gänget”, skrev de.

Sebastian von Sivers hade alltså hakat på kollegorna Tilde de Paula Eby, 46, och Axel Pileby, 33, till Efter fem, som sänds varje vardagseftermiddag på TV4. Nu står han dock bakom kameran som producent för programmet. Den uppmärksamme kan se hans namn flimra förbi i eftertexterna.

”Producent för Efter fem”

Trots att han inte har synts till i Nyhetsmorgon på ett bra tag berättar TV4 nu att Sebastian von Sivers fortfarande är aktuell som ersättare vid behov.

– Sebastian är producent för Efter fem och gör då och då inhopp på Nyhetsmorgon, skriver Liv Sander, pressansvarig för programmet.

Under hösten har han dock inte synts till i rutan lika flitigt som i somras. Tidigare har TV4 berättat att många av de fasta programledarna för Nyhetsmorgon är lediga under somrarna vilket gör att behovet för inhopp då är större. När vi får se Sebastian i rutan nästa gång är alltså oklart, men säkert är att han fortfarande är aktuell som programledare vid behov.

FOTO: TT/Robin Lorentz-Allard, TV4

Annons