Det gör Mona Tumba idag – 9 år efter Sven Tumbas död

Mona och Sven Tumba

Hon var gift med en av Sveriges största hockeystjärnor.
Men vad gör Mona Tumba idag, nio år efter maken Sven Tumbas död?

Sven Tumba var en av Sveriges största hockeylegendarer genom tiderna. Han spelade i totalt 245 landskamper och deltog i fyra olympiska spel och gjorde rekordmånga mål när han var med i Tre kronor.

Tumba dog den första oktober 2011, han blev 80 år gammal. De tre sista månaderna var han inlagd på Danderyds sjukhus. Han lades då in på intensiven på grund av en allvarlig infektion i höften som hade spridit sig i kroppen.

Runt klockan 03.30, natten mot lördag den första oktober, avled Sven Tumba på sjukhuset omringad av sina nära och kära.

Mona och Sven Tumbas äktenskap

LÄS MER: Nattklubbsprofilen berättar om okända flingen med Frank Andersson

En person som var på plats var frun Mona Tumba. Paret träffades när hon var tonåring, han var tio år äldre.

Mona och Sven fick fyra söner: Pigge, Johan och Stefan och sladdisen Daniel. Mona och Sven fick 51 år tillsammans innan han avled.

– Vi hade så roligt ihop. Och han var så otroligt kärleksfull och omtänksam mot mig och barnen. Och speciellt på äldre dar, när han var yngre var han ju inte så mycket hemma. Vi hade så mysigt och roligt, vi hade aldrig tråkigt. Det blev ju väldigt tyst när han dog, säger Mona till Aftonbladet.

Det gör Mona Tumba idag

Mona berättar för Aftonbladet att hon efter makens död behövde en nystart för att inte gå ner sig helt av sorgen. För ett par år sedan flyttade hon från parets huset där de bott i 19 år och in i en lägenhet i Palm Beach, Florida.

– Jag måste ju bryta mig loss. Jag stormtrivs, lägenheten är underbar! Jag har vatten utanför fönstret, jag älskar ju vatten. Det är en liten hamn i en bukt som sedan går ut i havet. Och jag har grannar som är underbara och tar med mig på sin båt.

Hon berättar även att hon kämpar med sin vikt och att hon försöker hålla sig aktiv för att bibehålla sin hälsa.

– Jag går ner i poolen och tränar, har vattengymnastik två gånger om dagen för att gå upp i vikt. För du vet det var bara skinn och ben kvar. Jag såg ut som en hundraårig kärring. Så det håller jag på och bygger upp. Jag går en gång på förmiddagen och på eftermiddagen igen. Jag måste ju bli frisk! Jag har inte tid att vara sjuk längre.

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgren om livet med barnen – efter skilsmässan från Jessica Wahlgren

LÄS OCKSÅ: Jessica Wahlgren lider av pmds – lättnaden efter nya behandlingen