LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det gör Kalle Moraeus dotter Johanna idag

26 jun, 2020 
Linnea Lundgren
KAlle Moraeus
Det var snart sex år sedan som Kalle Moaeus och hans före detta hustru Anita valde att gå skilda vägar.
Nu har deras gemensamma dotter Johanna vuxit upp – och går i pappa Kalles fotspår!
Annons

Maria Olsson tvingas lämna Biggest loser – efter regeländringenBrand logo
Maria Olsson tvingas lämna Biggest loser – efter regeländringen

En av Sveriges mest älskade profiler, Kalle Moraeus, 56, som gjort sig känd som artist och spelman tillsammans med Orsa spelmän när de ställde upp med låten Underbart i Melodifestivalen 2010.

Men Kalle Moraeus var redan ett välkänt namn för många insatta musikälskare, förutom en framgångsrik solokarriär så var han redan i början av 2000-talet var han en del av ensamblen till Benny Anderssons orkester.

De efterkommande oren har Kalle Moraeus varit en uppskattat ansikte på en rad tv-program. Förutom det hyllade bidraget till Melodifestivalen har han deltagit i Körslaget, Biggest Loser VIP, Allsång på skansen och inte minst det egna programmet musikprogrammet Moraeus med mera. Han programledde även den populära tittarsuccen Så ska det låta hos SVT.

“Har haft en jävla tung period”

Kalle Moraeus levde länge med före detta hustrun Anita Moraeus, 54. Men 2014 valde paret att separera och för nästan två årsen lättade Kalle Moraeus på sitt hjärta hos Reneés brygga och talade han ut om skilsmässan.

Annons

– Jag har haft en jävla tung period alltså. Det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstart och förändring i livet, berättade Kalle och fortsatte sedan:

– Det var obegripligt. Du skiljer dig från alla rutiner man har i en familj. Att man gör samma sak vid varje tidpunkt varje år, helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv, sa Kalle i programmet.

Kalle Moraeus och Anita fick under sitt långa äktenskap en dotter, Johanna Moraues, som idag hunnit fylla 23 år.

Johanna Moraeus stora framgång

Kalle Moraeus har tidigare öppenhjärtigt berättat om sin relation till dottern Johanna till Hemmets Journal. Johanna går nämligen i pappa Kalles musikaliska fotspår och 2017 studerade hon på det anrika Musikhögskolan i Stockholm.

– Vi spelar en del ihop, Johanna och jag. Snart är hon fullblodig violinist, sa Kalle till tidningen.

En förutsägelse som minst sagt försannades, Johanna Moraeus deltog på De gamlas dag på Ekebyhovs slottspark på Ekerö som är en picnic och dag med musik och spel för de äldre som instiftades av drottning Silvia 1998. Johanna var en mycket uppskattad violinist som framförde sitt nummer med drottning Silvia i publiken tillsammans med pappa Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus var väldigt känslosam när han berattade om sin djupa relation med sin dotter Johanna.

– Det är livets djupaste relation. Anledningen att leva. Halva jag. Vi har nästan daglig kontakt, Johanna och jag. Jag stöttar henne så mycket jag kan. Det kan ju också vara genom att hålla sig borta lite grann, berättade Kalle Moraeus.

Annons