LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Det gör bröderna Rongedal idag – Magnus Rongedal om framtiden

12 okt, 2023 
RONGEDAL
Magnus och Henrik Rongedal är tvillingarna bakom den hyllade duon Rongedal. Men alla kanske inte har koll på vad de har för sig nu för tiden?
Nu berättar Magnus hur det ligger till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Magnus och Henrik Rongedal är tvillingarna bakom den hyllade duon Rongedal.

Bröderna föddes i april 1965 i Värmland, både Magnus och Henrik vägde 2,7 kilo. För föräldrarna Mats och Ritva blev det lite av en överraskning att det faktiskt var två små pojkar som skulle komma till världen.

– Pappa, som var läkarkandidat, misstänkte att det kunde vara två, men barnmorskan sa bestämt att det bara var en, så det var lite osäkert, har Magnus tidigare sagt till Hänt.

Det här gör bröderna Rongedal idag

Med klassiska hits som Just a minute, Who do you think you're foolin och Side by side har Rongedal verkligen visat var skåpet ska stå. Men alla kanske inte har koll på att de fortsätter göra musik i allra högsta grad.

Annons

När Hänt träffar Magnus på 40-årsjubileumet av Kvik-butiken i Stockholm berättar han vad de har i görningen.

– Det är ganska mycket egentligen, även fast vi inte syns i tv eller hörs i radio så håller vi på och jobbar ganska mycket i alla fall, bakom kulisserna eller under radarn eller vad man ska säga.

– Nu inför jul till exempel har vi ju julkonserter med olika körer i olika kyrkor och så kommer vi göra en julshow i Hudiksvall och sådär. Det är mycket sådant och så är vi fältartister också faktiskt, det är fältartistervecka snart.

– Vi jobbar på kan man säga helt enkelt.

Rongedal släpper ny musik

Det är inte bara runtom i landet man kan se Rongedal, i våras släppte de dessutom ny musik.

– I våras släppte vi ny musik tillsammans med Lili & Susie för ett projekt som heter Två systrar och två bröder. Och så släppte vi en julsingel förra året, vi kanske inte släpper det i år.

Annons

– Men vi släpper musik kontinuerligt faktiskt, för att det är så förbannat roligt.

Umgås ni med Lili & Susie även på det privata planet?

– Nja mest jobb. Men vi träffas ju ofta på olika spelningar och olika insamlingsgalor för ALS eller vad det nu kan vara. Så vi har ganska många träffpunkter, säger Magnus till Hänt och fortsätter:

– Vi träffas ofta men inte så mycket privat dock, även om det är otroligt trevligt att träffa dem. De är ju fruktansvärt upptagna också och sedan när man inte jobbar kanske man vill ha lite privat sfär också.

RONGEDAL

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons