Det betyder symboliken i det fina kärleksarmbandet

22 jan, 2018 
AvMarcus Alm
Kärleksarmbandet från svenska Bisou bärs redan av kvinnor över hela landet och symboliserar något alldeles speciellt...
Annons

Har du också sett det vackra armbandet som redan bärs av kvinnor landet över? Det diskreta, guldpläterade smycket representerar en rad olika saker som gör att så många bär det med stolthet. Vi har tagit reda på exakt vad de olika symbolerna representerar, egentligen.

Bakom succén står den svenska tillverkaren Bisou och armbandet pryds av fyra hjärtan och en vacker rosa sten, och levereras i en lyxig, sammetsklädd, rosa ask.

De fem symbolerna

Under antiken var Venus kärlekens och den kvinnliga skönhetens gudinna. Hennes tal, eller siffra, var fem. Vad symboliserar då kärleken mer än ett armband klätt med fem vackra symboler?

Att armbandet har just fem symboler är ingen slump. Inom numerologin är siffran fem, precis som andra udda tal, mer vågad och villig att prova på något nytt.

Annons

Hjärtana

Hjärtsymbolen är för oss ett normalt uttryck för passion och starka känslor, men hur kommer det sig? Enligt Epoch Times var symbolen vanlig på orientalisk konst, där det i själva verket var murgröna som avbildats. Detta plockades sedermera upp av de grekiska och romerska kulturerna, och på så vis tog sig symbolen till Europa.

En murgröna med hjärtfortmade blad.
Hjärtsymbolen har sitt ursprung i orientalisk konst. Symbolen är ursprungligen en avbildning av en murgrönas blad. Bild: IBL Bildbyrå

Redan när grekerna tog symbolen till Europa var det ett tecken på passion och den mänskliga sensualiteten. Detta känner vi till eftersom grekerna avbildade Dionysos, vinguden som också står för passion, ihop med hjärtformade vinrankor.

Annons

Under medeltiden ändrade sedan konstnärer bladets färg och den röda kärlekssymbol vi ser idag tog sin form.

Färgen rosa i kärleksarmbandet representerar och symboliserar kärlek, omsorg, medkänsla, romantik och omtänksamhet. Den populära kulören sägs också ofta vara ett tecken på hopp.

Källor: Cosmopolitan, Epoch Times, Numerologi.se, Wikipedia

 

 

 

Annons