LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Det är inte sådant här vi betalar våra licenspengar för, SVT"

13 mar, 2015 
AvLeif Schulman
leif schulman
Ska vi bekosta SVT:s verksamhet är det hög tid att våra åsikter om utbudet kommer till sin rätt.
Annons

Med jämna mellanrum dyker diskussionen upp om vilken typ av program som SVT egentligen ska sända. Vilka genrer och vilket innehåll ingår i public service-bolagets uppdrag? Eftersom vi alla är med och bekostar dess verksamhet har vi alla rätt till åsikter om innehållet i SVT:s utbud.

Hör t ex ett program som ”Under samma tak” till ”den mångfald och kvalitet” som, enligt SVT:s egna riktlinjer, ska styra innehållet? Ja, om det är mångfalden som gäller. Definitivt nej, om det är kvalitet som är ledorden. Och nog borde det vara kvalitet som gäller när SVT producerar program. Att tussa ihop ett gäng pensionärer med lika många ungdummar- förlåt, ungdomar- på en herrgård blir aldrig annat än spekulativt. Det är inte sådant vi betalar våra licenspengar för, SVT!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
leif schulman
Leif Schulman vill att SVT satsar på kvalitet.

Lena Glaser, en av programdirektörerna på SVT, försvarar satsningen med serien ”kommer att väcka tankar och insikter både hos gamla och unga”. Detta förutsätter dock att de unga tittar på programmet. Enligt MMS tittarmätning var det bara 1,9 % av landets 15-24-åringar som såg programmet. 37% av de över 60 år såg första avsnittet. Drygt var tredje av landets pensionärer fick med andra ord sina fördomar om tonåringar bekräftade.

Låt oss hoppas att SVT blir vid sin läst och fortsätter att ge oss en blandning av underhållning, kultur och drama. Med kvalitet i högsätet.

Annons