TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Dessie ger sig in i debatten efter Zara Larssons kritik: "Feminism är inte att hata män"

02 jul, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Dessie vill ge sin syn på saken. Bloggerskan kastar sig in i feministdebatten efter att Zara Larsson kritiserat mansdominansen på Bråvallafestivalen.
Annons

Bloggerskan Desirée “Dessie” Nilsson, 20, har i dagarna gett sig in i genusdebatten som började med att artisten Zara Larsson, 17, kritiserat Bråvallafestivalen för att inte ge kvinnliga artister lika mycket utrymme som manliga.

Dessie på fest. Foto: Stella
Dessie på fest. Foto: Stella Pictures

“Nej, feminism är inte att hata män. Jag blir så otroligt trött på opålästa småtjejer som kommer in i media-branchen och börjar skrika om vilka feminister dom är, och sedan i samma veva lägga ut bilder och skriva ”manshat” och sedan tillägga ett hjärta till det. Det är INTE feminism. Feminism handlar INTE om att vi kvinnor ska hata män och att det är ”vi mot männen” utan feminism handlar om ett jämställt samhälle, både inom politik, ekonomi, socialt. Vare sig vilket kön det än är, man, kvinna eller icke kön”, skriver Dessie på sin blogg.

Annons

Dessie vänder sig först och främst till dem hon kallar för “ny-feminister”.

“Jag tycker att det är jättebra att feminism blir allt större, och det är väl allas högsta dröm? Nästan alla män och kvinnor jag känner är feminister. Alla önskar väl ett jämställt samhälle? Men för gud skull, LÄS på om feminism innan då, så ni inte tror allt ni läser/hör och får fel bild utav vad feminism faktiskt står för. Alla ny-feminister där ute, sluta stå skrika att ni hatar män för då är ni inte feminister.. Ni ger en heeeelt fel bild till alla icke-feminister där ute som är opålästa, och framför allt så ger ni fel bild till era unga läsare som tror att man ska gå hata män.”

 

Zara Larsson har fått utstå mycket näthat på sista tiden. Foto: All Over
Zara Larsson har fått utstå mycket näthat på sista tiden. Foto: All Over Press

Men i sitt kommentarsfält stöter bloggerskan på motstånd.

“Jag är feminist. Och jag är manshatare. De två har inget med varandra att göra. Jag är inte feminist för att jag hatar män och jag hatar inte män för att jag är feminist”, skriver en läsare.

Och flera som refererar till Zara Larsson.

“Tycker inte man ska behöva kalla sig feminist för att jag tycker att män och kvinnor är lika mycket värda! Och Zara är ett exempel på att feminister hatar män”, skriver en annan.

Vi som läser det här läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons