ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Desirés hyllning till Duplantis – nu avslöjas okända detaljen om namnet

12 sep, 2023 
Desirés hyllning till Duplantis – nu avslöjas okända detaljen om namnet
Att Armand ”Mondo” Duplantis är världsmästare i stavhopp är det många som vet.
Men vad 23-åringens speciella namn betyder är det färre som känner till.
Här är okända detaljen om namnet – något som flikvännen Desiré Inglander passar på att hylla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Biancas fräcka sexfråga till Armand DuplantisBrand logo
Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis

Under de senaste åren har Armand ”Mondo” Duplantis blivit en riktigt världsstjärna. Han har tagit världsrekord efter världsrekord och guldmedalj efter guldmedalj och krossat alla konkurrenter.

Trots att han bara är 23 år är han redan en utav de främsta stavhopparna genom tiderna. Och under VM som nyligen hölls i Budapest kammade Mondo hem ett nytt VM-guld.

Därför kallas Duplantis för Mondo

Trots att Armand ”Mondo” Duplantis är välkänd för många är det flera som är nyfikna på det ovanliga namnet.

23-åringens fullständiga namn är Armand Gustav Duplantis. Hans efternamn kommer, som flera kanske känner till, från hans amerikanska pappa Greg Duplantis och förnamnet Armand har han fått från en nära vän till familjen.

Mellannamnet Gustav ska 23-åringen enligt Sportbibeln fått kung Gustav II Adolf som stupade i Lützen 1632.

Trots att hans tilltalsnamn är Armand så är det smeknamnet Mondo de allra flesta använder för att tilltala stavhoppsstjärnan. För reporten Frida Nordstrand berättar 23-åringen i dokumentären Mondo man varför han kallas just Mondo.

Annons

Det kommer från en italiensk vän till familjen som kom på namnet när Armand var liten och det betyder ”världen” på italienska.

– Pappa har italienska vänner och värld på italienska är Mondo. Det har hängt med sedan jag slog det där första rekordet som sjuåring. Ingen kallar mig något annat. Även lärarna i skolan kallade mig det, har han berättat.

Kärleksgesten till pojkvännen

Att kalla Armand Duplantis för Mondo verkar så vanligt att till och med flickvännen Desiré Inglander, 22, har hoppat på tåget.

I en ny bild på Instagram visar hon upp en bild på sig själv med ett halsband med just bokstaven M. Något som skulle kunna vara en subtil kärleksgest till pojkvännen.

FOTO: Instagram/ORRE PONTUS/Aftonbladet

Annons