Dermot Clemengers ärliga ord om kuppen i Let's Dance: ”Det är skandal”

30 maj, 2023 
https://image.hant.se/bylinebild_1.png.jpg?imageId=9571655&x=22.388059701493&y=7.2916666666667&cropw=52.238805970149&croph=48.611111111111&width=1318&height=1318Frida Eklöf
Kuppen i Let's dance har varit väl omskriven.
Nu bryter Dermot Clemenger tystnaden och uttrycker kritik mot händelsen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Aktivisterna stormar in på dansgolvet i Let's dance– mitt under Charlotte Kallas dans
Aktivisterna stormar in på dansgolvet i Let's dance– mitt under Charlotte Kallas dans

I lördags var det dags för finalen av Let's Dance 2023. De två finalparen som gjorde upp om den åtråvärda glas-skon var Charlotte Kalla, 35, och danspartnern Tobias Karlsson, 46, som mötte Hampus Hedström, 26, och Ines Stefanescu, 22.

Det var Hampus och Ines som stod som segrare efter en olidligt spännande kväll. Dock var det inte de båda parens framträdanden som stod ut som det mest minnesvärda från kvällen.

Den omtalade kuppen i Let's dance

Det var en händelserik kväll, och det är som sagt att allt kan hända i direktsändning. Det var sekunder in i Charlottes och Tobias framträdande som tre klimataktivister tog sig an dansgolvet och försökte avbryta dansen.

Personerna ställde sig framför en av studiokamerorna och rullade ut en banderoll där det stod "Återställ våtmarker" med stora bokstäver samtidigt som de kastade ett form av gult pulver upp i luften.

Dermot Clemengers ord om händelsen ”Mindre lyckad”

När Hänt träffar jurymedlemmen Dermot Clemenger på UNICEFs insamlingskväll - En kväll för alla barn berättar han om sina tankar kring kuppen som inträffade under finalen. Han uttrycker även sin kritik gentemot händelsen.

Annons

– Jag vet inte vad de försöker åstadkomma, jag fattar att de vill kämpa för sin sak och det är helt okej men att utsätta en höggravid kvinna och hennes ofödda barn är under all kritik, det är skandal, säger Dermot och fortsätter:

– Om det fanns en poäng att de valde just Kalla tror jag att de tänkte väldigt fel för jag tror inte de har väntat sig den här backlashen som kommit i sociala medier. De stoltserar sig med att det har spritt sig utomlands, men alla bara hedrar kameramannen. Det var en mindre lyckad kupp kan man säga.

Det var minst sagt en händelserik kväll där även en av klimataktivisterna blev knockad i ansiktet av kameramannen. Dock var Dermot först något osäker på om det ingick i Charlotte och Tobias nummer.

– Jag blev väldigt chockad, först undrade jag om det var en del av numret eftersom vi inte får se dansen innan livesändningen men sen insåg man ganska fort att det inte var det. Men jag blir så förvånad, säger han till Hänt.

FOTO: TV4

Annons