Denise Rudberg om sin tuffa uppväxt: "Jag blev psykiskt misshandlad som barn!"

Denise Rudberg bröt ihop i tv när hennes uppväxt kom på tal. "Jag blev psykiskt misshandlad."

I SVT:s Deckarna bröt Denise Rudberg, 43, ihop efter att ha talat ut om sina tuffa barndomsår. Efter att hennes föräldrar skilde sig när hon var sex år kom en ny person in i hennes liv. Den här människan utsatte Denise för psykisk misshandel under fler års tid.

– Det svåra är att som barn hitta rättesnöret, det tog mig många år att förstå hur illa det var. Den här typen av människor kan göra sådana här saker och fortsätter med det för att de vet att alla håller tyst, berättar deckardrottningen i Expressen.

Denise med kärleken Henrik Blomquist.

Denise med kärleken Henrik Blomquist. Foto: Fredrik Hessman

I programmet berättar Denise om hur personen i fråga bland annat skrämde henne så att hon kissade på sig och snaggade av henne håret mot hennes vilja, precis innan hon skulle börja i en ny skola. Författaren faller i tårar när hon återberättar händelsen i programmet.

– Det var det värsta som kunde hända i det läget, att man blev så fysiskt förnedrad, och någonting som jag var tvungen att visa upp inför så många människor, säger hon.

De psykiska övergreppen pågick i flera år, från att Denise var i åttaårsåldern till att hon var ungefär 15, då hon fick nog och vågade flytta. Hon berättar att hon valde att berätta sin historia i Deckarna för att hon vill kasta ljus över vad som kan ske utan att någon märker, och i det här sammanhanget kände hon sig trygg med att berätta.

– Jag har dragit det här i terapi i ett tiotal år, det är inget jag hasplar ur mig. Jag kände mig väldigt lättad efteråt, över att inte längre hålla igen eller skydda någon.

Andra läser:

Fredrik Reinfeldt om första kärleksbilderna på honom och Roberta: ”Jag såg ut som en utomjording”

Kristin Kaspersen om sina svåra ätstörningar: “Jag slutade äta”

Häntbloggen: Hemlig kändisförlovning på nyöppnade Hotell Kungsträdgården

SENASTE NYTT!