LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Den stora hälsoresan: Anders Öfvergårds stora förändring

17 jun, 2020 
Lina Arvidsson
Ander Öfvergård är en av sex kändisar som under våren deltagit i Den stora hälsoresans utmaning: 16 weeks of hell.
Nu reagerar Robinson-profilens följare över ett nytt Instagram-inlägg.
”Ser inte hälsosamt ut”, skriver en person.
Annons
Anders Öfvergård avslöjar hälsoproblemen efter enorma viktraset: ”Fruktansvärt”Brand logo
Anders Öfvergård avslöjar hälsoproblemen efter enorma viktraset: ”Fruktansvärt”

I programmet Den stora hälsoresan som visas på Dplay har tv-tittarna fått följa hur sex svenska kändisar genomgått tuff träning. Agneta Sjödin, 52, Martina Haag, 55, Anders Öfvergård, 52, Måns Möller, 45, Özz Nujen, 44, och Martin Melin, 53, har under våren tagit sig igenom 16 weeks of hell.

Det är en om omtalade och omdiskuterad träningsform som innebär att man i fyra månaders tid följer ett strikt kost- och träningsschema.

I sociala medier har programmet kritiserats för att deltagarna tappat mycket i vikt. Under våren har de hårt tränande kändisarna lagt upp bilder på Instagram – och det är många som har reagerat över stora viktras.

Anders Öfvergård är programledare för Robinson
Anders Öfvergård som vi är vana att se honom: som programledare för Robinson.

Robinson-programledaren Anders Öfvergård har själv varit orolig för sin viktnedgångs under resans gång. Bland annat har han i programmet lagt märke till att hans ben inte ser ut som de brukar, “kycklingben”, säger han. TV-profilen blir då uppmanad av sin personliga tränare, Tony, att äta mer kolhydrater.

Annons

– Det känns bra. För jag var lite orolig när vi ska gå in i deffen om jag då ska tappa igen, ska jag komma ner på 70 kilo? Det vägde jag när jag var 14, det går ju inte, sa Anders Öfvergård i ett avsnitt som sändes i början av juni.

Starka reaktioner

Anders Öfvergård har också berättat om hälsoproblemen han fått under den så kallade ”deffveckan”.

– Vi är ju i den sista deffveckan där keton är en raket skulle jag säga och man märker ganska tydligt när man kommer in i keton för nu har jag inte bajsat på tre dagar. Jag äter upp allt jag får i mig, jag gör av med allt jag får i mig, sa han i programmet i förra veckan.

Nu har Anders lagt upp ett inlägg på Instagram som får hans följare att reagera. I inlägget visar han upp en hudsalva. Men det är inte salvan som väcker störst uppmärksamhet med bilden.

Du var mycket mycket snyggare och manligare innan jävla helsoresan, förlåt att jag svär, vill ha min tidigare Anders tillbaka!” skriver en person i en kommentar.

Du har gått från sund till synd, ser inte hälsosamt ut”, tycker en annan.

Men det är inte alla som är negativa till förändringen. Vissa kommer med uppmuntrande tillrop till förändringen.

10 år yngre! Du ser ut som en elitsoldat, fantastiskt jobbat!” skriver en av Anders följare.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram

Annons